Lubie ten samochod, za wygode, lepiej niz passat.. (moja subiektywna ocena), bardzo pozytywnie.. Jedna RZECZ TYLKO MNIE DENERWUJE SWIATLA!!!!! tragedia zolkna.. nic nie idze zrobic... nawet wymiana szkielka w reflektorze na dlugo nie pomoze.
Troche glosny, nie lubi wysokich obrotówm, zdecydowanie do spokojnej jazdy, wymaga delikatnej nogi.
Chodzi ciezko, tragiczna redukcja z piatki na czworke... no coz ale fordy tak maja. nie ma przynajmniej problemow z pomylkami (biegi zawsze dobrze wchodza), czasem zazgrzyta jedynka... (moze olej?)
zawieszenie bardzo miekkie, za miekkie na nasze dzirawe drogi i zakrety, stabilne do ok 100kmh potem mocno sie przechyla, czasem zachodzi tylek na zakrecie, malo trwale i delikatne.
swietna wszedzie oprocz do tylu, wysoka kanapa uniwmozliwia pelen wglad w sytuacje, ale nie jest zle, ja osobiscie nie korzystam z lusterka srodkowego.
wszystko pod reka, rzadnych problemow. samochod w srodku super. jak z innej bajki. dlatego go kupilem!!!
moglobyc lepiej. jak dla mnie za slabe ogrzewanie (maly ciag dmuchawy) ale moze sie czepiam
rewelacja jak na kanapie.. miejsca bardzo duzo, z tylu moglo byc lepiej
przy 80-100 kmh slychac tylko opony
spokojna jazda + gaz. jak za darmo
tani wygodny rodzinny przestronny wdzieczny czasami lekko uperdliwy i humorzasty ale ogolnie mozna kochac :)
duperele ktore nie leczone prowadza do powazniejszej awari, jak dbasz i regularnie serwisujesz to ok bez problemu.. ale jak nie to lepiej idz sie powies z torbami moze nie pojdziesz bo czesci w miare tanie (chociaz i tak 3x tyle co VW- przyklad swiece Ford tylko na platynkach komplet 140 zl- czemu nie moze jezdzic na zwyklych? nikt nie wie)
raczej nic az tak powaznego sie nie dzieje.. cos tam go jakby na panewkach bylo slychac.. raz uszczelka, pompa wody...
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 112KM 82kW