Gdy by jeszcze mniej palił, to bym go nie wymienił na żadne inne auto !!!
Przy takiej mocy trudno żeby nie był elastyczny (1,8 16V DOHC). Świetnie zbiera się na 3 i 4 biegu (jak na taką masę).
Przy zimnym silniku występują problemy z precyzyjnym "wejściem biegu" ale to może też być wina gęstości i lepkości płynu przekładniowego.
Jazda jest bardzo przyjemna,dobre tłumienie i brak huśtania,np na progach zwalniających. Przy wiekszych prędkościach pochylenie na zakrętach jest zbyt duże ale co tu wymagać-to nie sportowe auto.
W mojej wersji kombi, na widoczność nie narzekam.Choć przy parowaniu tylnych-bocznych-bagażnikowych szyb parkowanie i jazda tyłem może być utrudniona.
Ncc dodać, nic ująć, wszystko przemyślane z głową, choć trochę ciężko trafia się na przyciski sterujące szybami przednimi.
Wentylacja i ogrzewanie jest rewelacyjne, nie muszę nawet używać klimy (oczywiscie czasami trzeba ją włączyć dla lepszej konserwacji układu)
Nawet koszykarze nie narzekają!!!
b/u
Jest po prostu cichy,przy zimnym silniku przez chwilkę "rechocze" jak diesel ale później tylko mruczy :-) No i na wysokich obrotach daje o sobie znać.
Benzyna zżera 1/4 mojej wypłaty...No ale to taka pojemność i do tego dość stara konstrukcja.
Kupiłem go bardzo tanio wiec oceniam na więcej niż 5.
Spalone żarówki: stopu, podświetlania tablicy rej, schowka oraz dioda od podświetlania zegarów.Ale to faktycznie drobiazgi i występuja w każdym aucie z takim stażem.
auto kupiłem od gościa, który jeździł mało ale tylko po mieście i to ciągle na sprzęgle, w związku z tym zaczyna mi "brzdękać" sprzęgło.Poza tym nic mu nie dolega.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 112KM 82kW