: Szybko padają wszystkie gumowe elementy zawieszenia, co na naszych drogach nie dziwi.
: Wydech koroduje
Silnik trochę słaby jak na sporą masę auta, ale dość elastyczny. Przy wyprzedzaniu to nie rakieta i trzeba dobrze ocenić dystans żeby się nie wpakować na czoło z jadącym z naprzeciwka. Bierze bardzo mało oleju mimo sporego przebiegu.
Mimo znacznego przebiegu biegi wchodzą łatwo i bez żadnych niepokojących odgłosów.
Szukałem auta wygodnego i miękkiego i takie jest. Nie nadaje się do dynamicznego brania ciasnych zakrętów, ale w końcu to nie wyścigówka. Kierownica pracuje precyzyjnie, w zakręty wchodzi dobrze.
Mogłbym widoczność ocenić wyżej , bo przód i boki są w zasadzie bez zarzutu, ale niestety kupiłem autko z ładnym ale niepraktycznym spoilerem na tylnej klapie, który skutecznie utrudnia widoczność do tyłu przy cofaniu. Kwestia przyzwyczajenia, po 2 latach już mi nie przeszkadza :)
Duży dostęp do zamienników części, nie jest się skazanym tylko na oryginały, chociaż i te nie są aż tak drogie. Spalanie w normie jak na stosunek pojemności do masy auta.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW