Przeniesienie napędu
: Bardzo precyzyjne zawieszenie.
: Brak
Kugi przy planowaniu zakupu nowego samochodu w ogóle nie brałem pod uwagę. Okazało się że w momencie zakupu, jako jeden z niewielu, miał wszystko to czego oczekiwałem od samochodu i mieścił się w moim budżecie. Na papierze wyglądał świetnie. Rok użytkowania potwierdził że to bardzo dobre auto i w pełni spełniło a nawet przewyższyło moje oczekiwania.
Bardzo Ok. Dużo momentu, wystarczającą moc. Nie jest to samochód wyścigowy, natomiast idealny do całkiem sprawnego przemieszczania się z miejsca na miejsce.
Bardzo duży plus. Przy spokojnej jeździe, o zmianie biegu świadczy tylko, opadnięcie wskazówki obrotomierza. To mój pierwszy automat, i spowodował że poprzednia skrzynia manualna była tą ostatnią. Przy 150km/h na autostradzie, po wciśnięciu gazu "do deski" pięknie zredukował i wyciągnął do 180.
Bardzo precyzyjne zawieszenie. Auto pomimo tego że jest wysokie, świetnie trzyma się drogi. Mam porównanie do Jeepa Renegade którym jeżdżę na co dzień i Kuga jest minimum dwie klasy wyżej.
Jak karoseria. Bez fajerwerków ale ogólnie OK.
OK
Zbyt daleko i za głęboko ustawiony ekran centralny. Bardzo długa dźwignia zmiany biegów która wygląda jak by była od innego auta.
Bardzo sprawnie. Ogrzewana przednia szyba to coś z czym się zaprzyjaźnię na stałe. Rewelacja!!!
Całkiem sporo miejsca, z tyłu głównie jeżdżą dzieci i jest bardzo OK.
Ok.
Dość wysokie spalanie, średnio około 8-8.5l/100km. W spokojnej trasie udaje się zejść do około 6.5l. Autostrada szybciutko podnosi średnią.
W momęcie zakupu, nie było innego samochodu, tej wielkości, z dieslem, automatem, napędem 4x4 i tak bogatym wyposażeniem. Kupowałem w momencie gdy wchodził nowy model.
Nic się na razie nie zepsuło. Wszystko działa i jest sprawne.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 150KM 110kW