: wydaje mi się ,że pojawiły się jakieś 'świerszcze' w okolicach słupka srodkowego.
auto do niedawna należące do moich marzeń-ma wszystko ,co zawsze chciałem mieć i w dodatku ładnie opakowane:wersja ST-Line. Niestety już zachwyt minął ale pozostała przyjemność z użytkowania.
wystarczająca moc jak na mozliwości jezdne-napęd tylko na przód. Elastyczny i potrafi być oszczędny. Przy tym cichy lub/i dobrze wyciszony.
typowo fordowska czyli precyzyjna ,bez haczeń ,krótkie przełożenia -ale z pewnościa nie tak wysmienita jak u Hondy.
jędrny ,precyzyjnie prowadzący ,może trochę zbyt twardy-ST-line + koła 18 cali ale mnie to nie przeszkadza.
ładnie narysowana ,wciąż wygląda świeżo i bez udziwnień. Ładnie dobrane czarne zdobienia.
manewrowanie nie sprawia problemu nawet przy korzystaniu wyłącznie z lusterek.
jak to w Fordzie wszystko jest tam ,gdzie powinno i gdzie się tego oczekuje. Większość obsługi jest analogowa jedynie kilka funkcji na ekranie dotykowym ,który działa całkiem sprawnie.
klimatyzacja i ogrzewanie sprawdziłem we wszystkich warunkach-działa bez zarzutu i jest do niej łatwy dostęp. Świetny pomysł to przycisk z funkcją 'min'-tzn.najniższa temp. nawiewu klimatyzacji oraz 'max'-czyli najwyższa temp.nawieu klimatyzacji na szybę czołową połączone z podgrzewaniem lusterek ,szyby tylnej i co najlepsze szyby przedniej.
myślę ,że nie ma co narzekać-fotele z alcantary z wykończeniem ze skóry są wygodne i nie brak miejsca na nogi(mam 177 cm wzrostu) Pozycję za kierownicą łatwo sobie wygodnie znaleźć
jest naprawdę cicho do 120km/h. Potem do ok.150km/h jest wciąż jeszcze całkiem nieźle. Dopiero powyżej ok.180km/h robi się jak dla ciut głośno.
spalanie zależy od prędkości jazdy-czysta fizyka. Przy 120 km/h na autostradzie spala ok.7,5 l/100km. Maksymalna prędkość jaką uzyskałem to 230 km/h z lekkiej górki na autostradzie-spalanie przy tym osiągało 18l/100km. Pewnie byłby oszczędniejszy gdyby nie dość pionowo ukształtowany przód...Koszt przeglądów jak to w Fordzie-bywa drogo ale nie uważam jak wielu ,że warto serwisować poza ASO.
kupiony na extra wyprzedaży zarówno rocznika jak i modelu-aż niespełna 37 tys. zł. rabatu robi swoje.
do tej pory nic się nie zdarzyło
do tej pory nic się nie zdarzyło