: mile się prowadzi , koła z alufelgami na naszych cudownych drogach płynie zobaczymy jak długo
silnik cichy zwinny, przyjemnie się prowadzi, szczególnie pod ostre góry naprawdę zwinne autko
skrzynia biegów chodzi lekko bez zarzutów
no ale wpomaganie to już jest kiepsko dopracowane. Dobre wspomaganie to takie gdy przy manewrach na placu kierownica można lekko skręcać a za to przy dużych prędkościach kierownica nie chodzi już tak lekko , wyczuwalny jest opór a tu niestety w fordzie przy 120km/h tego oporu nie było a gdy wyprzedził mnie pasat kombii to kierownicę wyrwało mi z rąk i samochód zboczył z drogi. Poza tym konstrukcja i lekkość tego aita dodatkowo sprawiają że na wiatry boczne i inne większe samochody mijające nas na ulicy to auto trzeba mocno trzymać co nie jest najprzyjemniejsze gdy o tym zapomnimy....bezpieczeństwo nie najlepsze.
kiepska widoczność przy wyprzedzaniu gdy chcemy popatrzeć przez boczne tylne okna
bez zarzutów
powiedzmy że dopracowana
dla kierowcy mogłoby być trochę więcej miejsca na nogi
przyjemne spalanie zależy kto jeździ :-)
na tle konkurencji super cena i dobra jakoś materiałów wykończeniowych, natomiast wada to to że auto wypada z drogi i gdy ktoś nas szybko mija i jedzie dużym samochodem