Dla mnie super nigdy bym się nie spodziewał że będę zadowolony z Forda, zakup czysto spontaniczny, Ford KA nie był brany pod uwagę przy zakupie, ale ani razu nie żałowałem. Jest to super , mały samochód ale świetnie się prowadzi , Trzeba o nie go dbać jak o każdy samochód , oleje, paski , regulacje i trochę serca . Odwdzięczy się. świetny imane.
Mógłby być mocniejszy, ale cóż to bardzo leciwa jednostka, ale nie zawodna chociaż wymaga opieki ( regulacja zaworów). Generalnie brak powodów do nażekań
Biegi jak w masełko , skok odpowiedni , skrzynka ok
To przecież jest gokart!!!. Taki stosunek szerokości do ługości i wysokości to chyba ma tylko honda crx , po zakrętach rewelacja , małe skoczne ale to nie miała być limuzyna. Dla mnie Super
Chociaż mógłbym się przyczepić do lewego słupka , ale być tam musi , bez zastrzeżeń.
Kierownica zasłania mi prędkosciomierz nie widzę zakresu od 80-130
Jedna wada mały bagażnik , ale tygo sie po nim chyba nikt nie spodziewał.
Mtiz i Seicento mam ma mniejszy.
Jeżeli chodzi o naprawy bardzo utrudniony dostęp , ale to urok małych samochodów
Wentylacjia i ogrzewanie super.
Mam 190 cm i jest to jedne z niewielu aut, w którym swobodnie siedzę i o nic nie charczę nie wadzę albo szyba nie kończy mi się na czole. Rzadko siedzę z tyłu ale pasażerowie się mieszczą większych narzekań brak i tak uważam za sukces ze się ktoś za mną mieści.
Jest głośny i trochę trzeszy tapicerka drzwi kierowcy
Brak powodów do narzekania. Miasto ok. 8,5 l trasa 5,5 l normalnie koło 7l przy większych prędkościach
Samochód nie najtańszy , ale nie mogę się z nim rozstać , nigdy mnie nie zawiódł , trochę inwestycji w wygląd zewnętrzny i naprawdę super samochodzik.
Wszystko działa jak należy przez cały czas , przepraszam styk w przekaźniku kierunkowskazów jakieś 3 min pracy.
Oraz uszczelniacz wału korbowego (75 000)
Kolumna kierownicy, po 30 000 wymiana na gwarancji i potem brak problemów,
Elementy zawieszenia wymienione przy 85 000. Ale ponoć wszystko zależy od sztuki w moim wszystko na 5 ( o kolumnie dawno zapomniałem ).
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW