: Nie spodziewałem się tego lekko sportowego prowadzenia.
Ogólnie ciekawe auto, polecam je dla kobiety z lekkim zacięciem sportowym do jazdy po mieście.
Silnik w miarę żwawy jak na tą klasę aut, zwinny w mieście, w trasie traci dech.
Świetna jak to w większości Fordów, biegi wchodzą precyzyjnie; krótki, prawie sportowy skok drążka.
Sztywne, ale nie twarde, Prowadzi sięna zakrętach jak lekko leniwy gokart :) Bardzo stabilne przy jeżdzie na wprost, przy wysokich prędkościach. Układ kierowniczy też jest przyjemnie precyzyjny.
Jak to w małym autku-wszystko widać doskonale we wszystkich kierunkach.
Fajny design nie przeszkodził w dobrej ergonomii, wszystko jest tam gdzie być powinno; trochę za mało schowków.
Zimą grzeje nieziemsko :)
Z przodu dużo miejsca dla przeciętnego kierowcy, dla mnie (190 cm) ciut za mało miejsca na nogi za kierownicą. Z tyłu standard dla tej klasy aut. Nie mieszczę się w przednim fotelu, nie istnieje trzymanie boczne-chyba,że kierownicy :)
Jak na tą klasę standard tzn w miarę cicho.
Spodziewałem się oszczędniejszego obchodzenia się z paliwem. W mieście 7,5-8 l. (przy rozsądnej jeździe), w trasie ok 6,5 przy stałej prędkości 100-110 km/h.
Za taką cenę jedna z najbardziej interesujących propozycji w tej klasie aut.
Na razie (odpukać) nic poważniejszego się nie stało, ale denerwujące jest szwankowanie drobiazgów np. zamki, niedziałająca tylna wycieraczka, urwany jakiś plastik w radiu i inne, których już nie pamiętam.
Nawaliła elektronika w wentylacji (200 zł), rdza o dziwo się go nie ima (jeden drobny wykwit na tylnej masce). Gubi nieco oleju.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW