: Myślałem że będzie więcej palił i jak na 2 tony będzie bardziej mułowaty. Ergonomia także super.
Mam trójkę dzieciaków. To idealne auto dla rodziny.
Typowy TDI z Volkswagena. Stuka i ciągnie na każdych obrotach (od 1200 w górę).
Skrzynia 6 biegów chodzi bardzo dobrze, trochę krótkie przełożenia, ale za to dynamika lepsza. Przy wbijaniu dwójki czasem małe zgrzytnięcie.
Super.
Czasem zasłania mi dosyć szeroki słupek przy przedniej szybie widok na boczną drogę.
Siedzi się dobrze, podłokietniki są wygodne, dużo miejsca wszędzie.
Mam wersję z jednostrefową klimatyzacją. Wersja z dwustrefową podobno wentyluje lepiej.
Z przodu super. Mam wersję siedmioosobową. W tej konfiguracji nie ma praktycznie miejsca na bagaż. Krzesła można dowolnie składać lub wymontować (w 10 sekund!). Są także wbudowane siedzenia dla dzieci. Po wymontowaniu tylnych krzeseł (5) można położyć materac 200x90 cm!
Trochę stuka, jak to dizelek, ale w porównaniu z Golfem TDI w Galaxym jest lepiej.
Silnik TDI VW na pompowtrysku, czyli typowy, a co typowe to nie takie drogie. Zużycie paliwa rewelacyjne jak na vana.
Jeżeli chodzi o używany, a Galaxy III to całkiem inna konstrukcja.
Rozłączył się przewód doprowadzający płyn do spryskiwaczy na tylną szybę i polało się pod wykładzinę. Dzięki poradom z \"Forum Ford Club Polska\" szybko znalazłem usterkę.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 115KM 85kW