Ocena 4,9. Wygoda rozleniwia, mam kłopot z wyborem następnego auta, gdzie byłoby równie fajnie. Wnętrze jest granatowo-modre, teraz przeważnie jest ciemna szarość lub beznadziejne śliskie skóry. Sterowanie gadżetami jest w samej kierownicy, a lepsze jest przy kierownicy (np. radio)
b.dobrze na benzynie, jazda na niskich obrotach, na gazie lepiej jeżdzić trochę wyżej
nie przekładać z piątki na trójkę przy 120 km/h, nie wytrzymuje synchronizator. Poza tym gładko.
Trochę przeszkadza wspomaganie kierownicy przy wyższych prędkościach.
Kompromis w twardości zawieszenia jakby idealny na nasze przeciętne drogi.
nie siedziałem w lepszym pod tym względem samochodzie
wszystko pod ręką, dobre sterowanie radiem - niestety zmienione od 2000. Nie szczekający alarm, możliwość zamknięcia samochodu po zamknięciu drzwi kierowcy, włączeniu pilota i zatrzaśnięciu wszystkich drzwi -b. wygodny patent do wyjmowania klamotów. Kontrolka świateł, świetne fotele i elastyczne schowki na ich plecach, Łatwe wyjmowanie pojedynczych foteli, wielokrotnie stosowane.
Jedynie niepotrzebne są obrotowe fotele przednie - przez 7 lat skorzystałem raz, a za to nie ma konsoli między siedzeniami.
ogrzewanie dobre, skuteczne działanie podgrzewanych foteli. Klima w upałach wystarcza dla 3 osób.
Trochę za wysoko podłoga w drugim rzędzie; powinny tam być fotele o wyższym siedzisku. Z przodu b. dobrze, podbnie i w bagażniku.
b. cicho, do tego radio z AVC. Głośno zaczyna być od 140 jeśli jest wiatr. Jeżdziłem też z dieslem volkswagenowskim, wyrażnie jest głośniej.
doskonale jak na mase auta
benzyna średnio 9.7-10,3, gaz ok. 11.5
przy dość dynamicznej jeżdzie. Świetnie się toczy i jazda na wybieg wyraźnie obniża spalanie. Części oryginalne oczywiście drogie, zamienników nie ma dużo, ale samochód małoawaryjny
żadnych problemów
Słaby punkt - mechanizm wycieraczek, synchro 3 biegu, nie należy go przeciążać. Silny punkt - układ wydechowy, silnik.
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 16V 145KM 107kW