Jestem weterynarzem. lepszego auta do tego fachu prozno chyba szukac. Dostaje sporo w kosc po wiejskich drogach i dobrze sie na nich spisuje. Wysokie zawieszenie to nie tylko dobra widocznosc ale i latwy dostep do gratow w bagazniku bez schylania. Siedzi sie dobrze, prowadzi dobrze. Ogolnie jestem zadowolony. Gdybym wiedzial wczesniej ze istnieje model z nieco mocniejszym silnikiem 1,6 od razu bym go kupil. Kilka razy wybralem sie nim w dalsze trasy i wtedy dopiero uslyszalem silnik i te trzaski plastikow. Tutaj Ford sie nie popisal niestety. Ogolnie auto godne polecenia i do miasta i na wiejskie drogi.
Kupilem okazyjnie auto z drugiej reki. jesli jednak Fusion bedzie produkowany za te dwa lata, bez wahania kupie jescze raz, ale juz z mocniejszym silnikiem
Ogolnie auto niezawodne, jednak co jakis czas lubia sie przepalic rozne zarowki. Urwala mi sie oslonka schowka w panelu za ktore ASO krzyknelo 200zl. Wymienilem z Allegro za 30zl. Skrzypiace plastiki w srodku. To troche wkurza.
Walnela pompa wodna, ale to jeszcze chyba po poprzednim wlascicielu. Potem powaznych usterek nie odnotowalem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratorq TDCi 68KM 50kW