Czasami myślę, że mam diesla, ale ogólnie nie można nic złego powiedzieć o tym silniku. Jeżeli ktoś liczy na wrażenia sportowe to się pomyli. Bardziej mobilnym polecam silnik 1.6.
Czytajcie dokładnie instrukcje obsługi tego samochodu, a nie będziecie mieli problemów z wstecznym biegiem. U mnie wszystkie wchodzą dobrze. Tak ma być za tą cenę.
Jestem zadowolony. To samochód na nasze kiepskie drogi. Trochę buja na nierównościach, ale wówczas trzeba odpowiednio zwolnić. Na asfalcie jest ok.
Mogł być lepiej z widocznością do tyłu, ale ten model Forda już tak ma i trzeba z tym żyć.
Nic nie można złego powiedzieć. Wszystko jest ok.
Klima ręczna działa bardzo dobrze, lecz trzeba wiedzieć jak się nią posługiwać. Nie mogę nic złego powiedzieć o wentylacji i ogrzewaniu. Jest lepiej niż w Oplu Astrze Classic I.
Brak uwag. Jest dobrze.
Dbajcie o odpowiednie ciśnienie powietrza w oponach, a nie będziecie narzekać na hałas w kabinie.
Wszystko w normie. Powyżej 130 km/h można się liczyć ze zwiększonym zużyciem paliwa. To normalne dla tego typu silników.
Za te pieniądze wart jest ceny - jak na razie.
Skrzypią zawiasy kanapy, zacina się zamek maski, totalnie rdzewieją śruby mocowania kół.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW