Na razie jestem zadowolony z zakupu! W tej cenie nie było wg mnie lepszej opcji - wersja GOLD z CD, zimówkami i metalikiem za 46.700 (autko kupione w grudniu w dużej promocji).
Polecam każdemu kto ma juz dość widoku Felicji, Polówek i i innych współczesnych "samochodów dla ludu"!
Silnik dobrze sprawuje sie w ruchu miejskim - przyspieszenie i elastyczność OK! Nie jest to sprinter ale nie ma większych problemów przy starcie na światłach i wyprzedzaniu na trasie.
To jest wg mnie najsłabsza strona mojego egzemplarza. Biegi a szczególnie jedynka i wsteczny stwarzają sporo problemów - skrzynia lubi sie blokować i nie "łapie" biegu.
Ale co ciekawe w trakcie eksploatacji skrzynia nieco się poprawiła....chyba wymagała dotarcia;)?!
Tutaj zdecydowanie duży plus! Autko doskonale trzyma sie drogi zarówno na prostej jak i w zakrętach. Bardzo twardy ale ja właśnie na to liczyłem!
Widoczność OK (do ogrzewania przedniej szyby należy się przyzwyczaić)!
Wszystko na swoim miejscu (jestem posiadaczem Fusiona z nowym wnętrzem tym z 2006 roku) sterowanie radia z CD doskonałe.
Tutaj też duży plus! Wentylator może ciut za głośny ale doskonale radzi sobie z wentylacją wnętrza a w połączeniu z klimą nie ma żadnych problemów z parowaniem szyb!
Wystarczająca + duży i pojemny bagażnik!
Jeżdżę zawsze z włączonym radiem:) a tak poważnie to autko nie jest specjalnie ciche w środku. Słychać dźwięk toczenia się kół oraz świst powietrza ale ogólnie nie ma dramatu.
Hmmm...w mieście 8 litrów więc pozostawię bez komentarza. Przeglądy podobno w granicach 550 zł więc do akceptacji.
W moim przypadku BDB!
Na razie nie było żądnych problemów i mam nadzieje że tak juz pozostanie!
Na razie nie było żądnych problemów i mam nadzieje że tak juz pozostanie!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW