jeszcze za wcześnie na końcową ocenę, na podstawie dotychczasowej eksploatacji mogę powiedzieć że nie jest najgorzej.
za głośny, w poprzednim autcie, które miałem tj. fiesta 1,3 - 60 kucyków, silnika w kabinie praktycznie nie było słychać, słaby kop, bez wkręcenia na wyższe obroty słabo się zbiera, przy tej pojemności brakuje mu ze 20 kucyków.
biegi wchodzą dość gładko, czasami jedynka ma lekki opór a wsteczny zgrzytnie od czasu do czasu przy wrzucaniu ala ogólnie nie jest źle.
lepiej by było gdyby był mniejszy promień skrętu, układ kierowniczy dobrze reaguje na każdą zmianę, wspomaganie dziwnie syczy w pozycji skrajnego skrętu ale może tak ma być,
widoczność bardzo dobra w szczególności do przodu ale i do tyłu nie jest źle.
jest ok, fotele wygodne, siedzi się wysoko, dużo miejsca w środku i nad głową.
na razie jest ok, nie wiem jak będzie zimą.
ok, bez uwag.
albo za słabe wyciszenie albo za głośny silnik, przy prędkości rzędu 100-130 km/h jest głośno w kabinie ale to chyba wynika z dużego prześwitu pod spodem i wielkości całej bryły samochodu.
spodziewałem się mniejszego spalania ale i tak nie jest najgorzej, przy prędkości w przedziale 90-120 km/h na trasie z włączoną klimatyzacją zużycie wyniosło 6,5l/100km. W mieści około 8l/100km.
autko powinno być o 30% tańsze.
plastiki nie są odporne na słońce, pod wpływem temperatury wybrzuszyła się lekko pokrywa schowka na podszybiu.
pęknięcie mechanizmu otwierania tylniego oparcia /wymieniono na gwarancji/, poza tym jak na razie wszystko ok.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW