Całą przyjemność i radość z posiadania FF odebrał mi servis. Jestem mechanikiem (choć nie praktykującym) z dziada pradziada, dlatego boli mnie traktowanie petenta przez tzw. doradców servisowych jak "czepialskiego lebiegę". Kilka miesięcy przekonywałem takiego o konieczności wymiany pompy wodnej - musieli "rozpoznawać " symptomy przez trzy dni !! -- AUTONOBILE.
Problemy z "jedynką", na biegu jałowym słychać kołatanie - jak na mój gust to nie jest "normalka" preferowana przez servis.
Ograniczona widoczność na przejściach dla pieszych - przednie słupki. Wycieraczki do bani.
Słabe trzymanie boczne -przód. Tylna kanapa zbyt twarda, podłokietniki - zwłaszcza przednie - mogłyby być "przyjemniejsze". Lusterka zewnętrzne za małe. Tapicerka foteli przy "wejściu" zagłówków pruje się!!! a servis milczy? Brak podpórki pod lewą stopę kierowcy - tzw. podpórka spoczynkowa.
Jak wyżej - lewa stopa kierowcy - we Fiacie było lepiej.
Dokupiłm wyciszenie pokrywy silnika, silnik jak zegarek ale wspomaganie układu kierowniczego odbiera przyjemność czerpaną z jazdy. Szyby w tylnych drzwiach "rozszczelniają się" trochę szumu nie zaszkodzi.
Nie odpowiada normie.
Problemy z uruchomieniem silnika po myciu samochodu (nie silnika).
Plastyki - 3 wymiany trójkąta lewego drzwi przednich (tuż za lusterkiem) servis nie potrafił zamontować, kleili, wpychali - łamali. Założyłem sam.
Klekotani drzwi tylnych - brak regulacji???
Wymieniona pompa wody. 3 x uszczelnienia wybieraka sprzęgła. Coś "wali" na nierównościach pod deską rozdzielczą w okolicach poduszki pasażera, coś innego z tyłu .... . Buczenie wspomagania układu kierowniczego, klekotanie skrzyni biegów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW