: pomimo nie łatwej eksploatacji ( teren miastoi dużo wsi, czasem tylko rasa, w przedzie nic się nie dzieje, zero luzów stuków.
: awarie cewek zapłonowych
Przeniesienie napędu
: głośna praca skrzyni i kultura bardzo niska.
jednostkę napędową oceniam dobrze, jak na tą pojemność jest dosyć dynamiczna, mogła by nieco mnie \"zjadać\" benzyny choć przy oszczędnej jeździe w trasie może zaskoczyć. W razie potrzeby można pokusi się też o wyprzedzanie nawet na niewielkich wzniesieniach. Dosyć głośna, nie stważa żadnych problem mój egzemplarz potrzebuje kontroli poziomu oleju ale bez przesady
tu jest źle, głóśno, biegi nie wchodzą jak w masło, raczej trzeba używać siły, zdarzają się zgrzyty, choć przełożenia są bardzo dobrze dopracowane
bardzo dobre trzymanie drogi, wysokie zawieszenie daje dodatkowy komfort jazdy po nierównościach, mały promień skrętu, nawet w mieście jest ok, nie kołysze.
z przodu i na boki rewelacja,super, wyżej niż w zwykłych autach ale do tyłu trochę brakuje, szerokie słupki za tylnymi drzwiami robią krecią robotę.
wzystko w pobliżu, niczego nie brakuje, choć nie jestem palaczem ale chyba nie ma popielniczki. Dziwny mikro schowek po lewej stronie kierownicy poza paczką papierosów czy małą komórką nic sie nie zmieści.
nie wiem czy nie przesadziłem z oceną ale w tym aucie nie ma się do czego przyczepić, wszystko działa szyby nie parują a jeśli to odparowania trwa chwilę, poza tym GORĄCO
No tu to już jest masakra, auto jest nie duże ale miejsca z przodu w porównaniu np z ASTRą to jest STADION. Rewelacja, wysoko usytuowane fotele, na nogi bardzo dużo miejsca, z tylu dwie dorosłe osoby nie maj powodów do narzekań a nawet jest bardzo dobrze, przestrzeń na głowę nawet dla bardzo dużej osoby nie budzi zastrzeżeń.
mogło by być lepiej, wiatr szumi, silnik też słychać szczególnie powyżej 110 km/h
miasto mieści się w 8 l, przy klimatyzacji 8,5 - 8,7 l trasa około 7 ale spokojnie można zejść do 6 z hakiem.
zawieszenie po prostu wieczne, szwankuje elektryka silnika, cewki, regularnie wymagają przegląd, skrzynia wymaga troski,
pojawia się korozja na tylnych błotnikach ale poza tym ok. Podłoga bez oznak korozji, przez dwa lata poważnie nie było.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW