: Patrząc ogólnie to bardzo pozytywne auto i warte uwagi pomimo brzydkiego wyglądu.
: Twarde zawieszenie.
Uważam, że ogólnie auto jest warte uwagi choć na dzień dzisiejszy nowe jest za drogie. Do miasta, w drobny teren i na trasę mogę polecić z czystym sumieniem. Nie jest to krążownik szos ale ma ponad 4 metry długości i wygląd małego kompakta. Dla porównania w firmie niemal wszystkie diesle miały poważne awarie silników (pompy wtryskowe, wtryski, turbiny itd) a benzynowe fusiony (razem 6) praktycznie niezawodne (poza pierdołami).
Wg mnie 80KM wystarcza zarówno do miasta jak i na trasę i autostradę. Na autostradzie nie narażając się na wysokie spalanie można śmiało 130-140km/h pomykać.
Drobne kłopoty z wbiciem wstecznego. Ogólnie nie ma co narzekać.
Zawieszenie jest bardzo twarde, o ile mi to za bardzo nie przeszkadza tak mojej żonie w 9 miesiącu przeszkadzało. Wrażliwy na podmuchy wiatrów.
Z racji, że auto jest trochę podniesione widoczność oceniam na bardzo dobrą. Wysoka pozycja za kierownicą.
Mam ponad 190 wzrostu i na długich trasach fotele są mało wygodne i bolą kolana.
Po 220tyś zaczyna piszczeć wentylator dmuchawy.
Dla kierowcy i pasażera z przodu nie ma tragedii. Gdy kierowca jest niskie wzrostem z tyłu może być wygodnie. Wysoki kierowca może czuć kolana pasażera z tyłu na plecach ;)
Dobrze ale przy jeździe ponad 120km/h za głośny.
Auto praktycznie bezwaryjne (przez 225tyś do wymiany sprzęgło i parę drobnostek). Zużycie paliwa akceptowalne.
Jak na przebieg 225tyś auto praktycznie bezawaryjne.
Poważna usterka - sprzęgło. Spowodowało zatrzymanie na trasie hol ale dawało znać już wcześniej i gdybym naprawił/wymienił wcześniej to nie byłoby zatrzymania na trasie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW