Ocena kierowcy - Ford Fusion

Rok produkcji 2004
Ford Fusion 1.4 Duratec 80KM 59kW 2002-2012 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : Świetna klima
mechanicznie auto jest ok - komfort jazdy - ZEROWY! - auto twarde, brzydkie w środku (plastiki!!!), ciasne w środku, głośne- hałas nie pozwala na słuchanie radia a przy większej pręd. nawet rozmowa jest utrudniona!! Jeździłem Fusionem 3 miesiące (przedtem Opel Astra i Seat Toledo) i z wielka ulgą się go pozbyłem.
Miałem małe jeżdżone auto więc nie było żadnych problemów
Wysokie zawieszenie- plus- zwały ubitego śniegu nie zahaczają o podwozie , jazda w terenie bardziej bezpieczna dla podwozia 9oczywiście o ekstremalnej jeździe terenowej można zapomnieć- to nie \"terenówka\") minus- boczny wiatr na trasie, oraz przejeżdżające TIR-y - mocno trzeba się wtedy pilnować żeby nie wypaść z toru jazdy Zawieszenie jest twarde i to się czuje na każdej nierówności - masakra
Niby wszystko jest pod ręką ale wykonane z tak brzydkich , tandetnych plastików (cała deska rozdzielcza) że zwykłą Astrę można by nazwać komfortową w porównaniu z FF
Klima i wentylacja bez zastrzeżeń , szybko odparowuje szyby ,Ople do pięt nie dorastają w wentylacji Fordom
Z zewnątrz wydaję się że jest dużo miejsca ale w środku niemiłe rozczarowanie , mało miejsca między kierowca a bocznym pasażerem , oraz ciasno na tylnej kanapie - o wiele mniej miejsca niż w Astrze czy Corolli
Hałas silnika (benzyna)i powietrza przy pręd. powżej 90 km/h to masakra, nie da się słuchać radia nawet po podkręceniu vol.,100 do 120/h-hałas w środku auta powoduje że nawet rozmowa z pasażerami w samochodzie jest problemem - jeździłem Astrą i Toledo i po prostu osłupiałem jadąc Fiusionem -chyba w traktorch jest ciszej niż w FF - zerowy komfort jazdy dlatego po 3 miesiącach użytkowania sprzedałem z ulgą Fusiona
Bez włączonej klimy i z pręd. max 80/h w trasie pali przyzwoicie , ale kto jeździ z takimi prędkościami na trasie? :)100/110/h plus włączona klima i trzeba się mocno trzymać za portfel:(

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW [l/100km]

6,5