: Całkiem pakowny samochód , bardzo dobra widoczność we wszystkie strony , świetnie się nim parkuje.
: Przednie zawieszenie pomimo wysokopofilowych opon potwornie się tłucze - wpadniesz przy 60 km/h w sporą dziurę to wydaje sie że koła poodpadają.
: Pali więcej niż mój Renault Megane kombi 1,6 16V !!!!
: Słaby lakier i blachy.
Dobre autko dla kobiety do miasta - w trasie silniczek 1,4 80 KM to trochę mało (zwłaszcza jak jedzie nim cała rodzina) - mały rozstaw osi nie zapewnia komfortu jazdy ani bezpieczeństwa pow. 130 km/h . Ekonomia - pojechałem nim na Krym (rodzina 2+2 + bagaż) na Ukrainie dozwolona prędkość max. to 80 km/h a w terenie zabudowanym 60 - więc wszyscy jadą 90 km/h poza ter. zabudowanym i 70 w ter,.zabudowanym - spalanie wyszło 7 litrów - tyle samo co u kolegi w totalnie załadowanej Toyocie Corolli Verso 2.0 Diesel z 5 osobami bagażem i torpedą na dachu.
Ciemne kolory tylko z klimatyzacją - zwykła manualna działa doskonale - napełniłem ją przy kupnie auta i 4 lata chłodzi idealnie.
Sporo miejsca jak na taki mały samochód.
Pali więcej od Megane Kombi 1.6 16V a jeździ o wiele gorzej.
Lepiej dopłacić parę groszy do Focusa.
Kupiłem Fusiona gdy miał 100 000 km, zrobiłem prawie 40 000 wymieniłem tylko akumulator i płyny.
Wszystko działa na poziomie Forda - czyli prawie dobrze.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW