Auto użytkuję 3 miesiące i od nowości. Wersja Trend Edition z Pakietem zimowym. Moje spostrzeżenia: rzeczywiście bardzo fajnie się prowadzi, zwłaszcza przy wyższych prędkościach (u mnie 75% to autostrada) dobrze trzyma się drogi, fajnie wyposażony, wszystko w zasiegu ręki. Przy niskim biegu na zimnym silniku, niskich obrotach faktycznie sporadycznie słychać "luzy" i klekotanie w okolicy deski rozdzielczej. U mnie dodatkowo przy głośnej muzyce z mocnym basem jakieś dzwięki, drgania w drzwiach kierowcy sporadycznie można usłyszeć. Do samego brzmienia silnika można się przyzwyczaić - w końcu to diesel, ale mimo wszystko nowej generacji więc jest ok. Początkowo zwróciły moją uwagę dosyć małe lusterka boczne, które są wiecznie zachlapane (chyba wynika akurat z tego, że auto jest dosyć niskie, a lusterka są płytko osadzone w swoich ramkach. Ponadto fotele są dosyć twarde, jakby małe. Jeżeli chodzi o spalanie to u mnie jest to średnio 5,3l/100 km przy obecnym przebiegu 4500 km. Nie jest to auto rodzinne ale na codzienny użytek w sam raz.
Dynamiczny,całkiem przyjemny dla ucha mimo, że niezbyt cichy.
Fajne krótkie biegi.
Świetnie trzyma się drogi w zakrętach i przy większych prędkościach na prostej.
Póki co jest ok.
Jest dobrze mimo niskiej pozycji za kierownicą.
Wszystko pod ręką.
Ciche nawiewy, chociaż trochę trwa zanim się zagrzeje.
Jeżdzę tylko jako kierowca, ale 4 osoby - jak na takie gabaryty auta - spokojnie się mieszczą.
Oprócz sporadycznie trzeszczącej tapicerki jest dobrze.
Trzeszcząca sporadycznie tapicerka - mam nadzieję, że nie będzie sie to pogłębiać.
Brak uwag.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 EcoBlue 120KM 88kW