: Super wyciszenie, jest przyjemność z jazdy i prowadzenia auta.
: na razie NIC
Bardzo fajny samochód, mam wersję Titanium X, + full ledy matrixowe, pakiet zimowy, świetnie wyciszony i to był jeden z ważniejszych parametrów na które zwracam uwagę. Kontroler pasa ruchu w fordach jest średni (kierownica nie skręca na zakrętach, a lekko drży jak wyjeżdżasz poza pas) niż w VW asystent pasa ruchu (gdzie na zakrętach kierownica automatycznie skręca)
Bardzo przyjemny, elastyczny w prowadzeniu, słychać 3 cylindry jak jest zimny potem trochę mniej. Ogólnie OK
na początku trochę haczyła 2-jka, ale potem wyrobiła się, teraz działa OK
świetny w zakrętach nisko położony punkt ciężkości
na razie OK, myję tylko na ręcznych myjniach
Dla mnie OK. Widzę przednią maskę i to mi pasuje. Do tyłu trochę gorzej ale jest świetna kamera cofania (trochę się brudzi w deszczu) no i bardzo duży ekran, znacznie lepszy niż widziałem w innych autach
Wszystko raczej intuicyjnie, może pstryczek od tylnej wycieraczki, trochę dziwnie umieszczony. Włączanie aktywnego tempomatu na kierownicy mnie denerwuje jest mało intuicyjne i trzeba się przyzwyczaić, zupełnie inaczej niż w VW
Jest OK
Z tyłu bardzo dużo miejsca, nawet więcej niż w Toyocie Corolli.
Tutaj Focus to bajka, jest cicho, porównywalnie dla mnie z VW Passatem, można przyjemnie podróżować na trasie 130 km/h lub szybciej i hałas nie męczy.
Spalanie też nieźle, jazda głównie po mieście to ok. 6,7 litra wg wskaźnika auta.
Kupiony jeszcze przed rozkręcającą się inflacją, więc cenowo bardzo OK.
Na razie nic. Jak będzie to zobaczymy.
nic
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 EcoBoost 125KM 92kW