: Najbardziej zaskakuje silnik i wyciszenie.
Auto wybrałem po jazdach próbnych. Jeździłem Hondą Civic, VW Jeta 1.4 TSI, Toyotą Corolla 1.6, Mazda 3 2.0 120 KM. Wrażenia z jazdy 1-cicho, można jechać 160 km/h i nie słyszeć silnika. Silnik słyszalny przy przyśpieszaniu i jego dzwięk jest piszczotą dla ucha. Dynamika i elastyczność sprawiają że wyprzedanie staje się przyjemnością.Oszczędny średnie spalanie z przewagą trasy po 35 tys km to 6.6.Max udało się osiągnąć 8.0 min.4,9 prędkość do 85km/h.2- zawieszenie pewne i co ważne komfortowe 3- zmiana biegów precyzyjna i obsługa, tempomatu,radia,telefonu prosta. Przestrzeń kabiny przeciętna.Minus za obsługę zestawu głośnomówiącego tylko w języku angielskim.
Cichy, dynamiczny, oszczędny,pięknie brzmi jak wchodzi na obroty.
Brak wad
Dobrze trzyma się drogi i genialnie tłumi nierówności .
Krytyka klawiszologi niesłuszna. Rozmieszczenie przycisków logiczne i łatwe do zapamiętania
Dla kierowcy doskonale, dla pasażera obok nieco gorzej bo masywna deska rozdzielcza zwala się na kolana z tyłu przeciętnie. Dziwne jest to że Mazda która ma większy rozstaw osi ma mniej miejsca na nogi.
Jak wspomniałem przy 160 nie słychać silnika. Jazda z prędkością autostradową niezwykle relaksująca.
Koszt przeglądu po 20 tys z olejem ok 500 zł.
70 tys za samochód dobrze wyposażony z oponami zimowymi i alufelgami cena rozsądna. Duża możliwość negocjacji w salonie.
Po 35 tys brak
Po 35 tys brak