Lista ocen Ford Focus III Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014 (36)

3,7
~Rafaelicki
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Wszystko ok, tylko to spalanie jak na taki silnik trochę za duże. Nie wiem jak inni to robią że im nie przekracza 6l. Mi nie przekracza ale poniżej sześciu. Rozczarowany jestem dlatego że jeździłem wcześniej VW Passat 2.0 TDI i spalanie nie przekraczało 6l.
~Łukasz Kaczyński
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Auto bardzo dopracowane moim zdaniem ładne wnętrze i funkcjonalna kierownica dosyć wygodny w długie trasy wracałem ze Szwajcaria i na autostradzie daje radę. Bardzo ekonomiczny w trasie na 6 biegu.
4,6
~Michał
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Ogólnie auto za te pieniądze oceniam dobrze: prowadzenie, silnik, wykończenie. Mam auto z Niemiec a jest obsługa głosowa w języku polskim, gdzie w nowych autach po liftingu nie polskiego języka w obsłudze głosowej. Do tej pory sprawne, naprawiałem tylko BLIS.
3,1
~Grzegorz
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Użytkuje focusa od 2 tygodni, i niestety muszę stwierdzić że to najgorszy model forda jakim jeździłem. Użytkowałem 2 poprzednie modele focusa i mondeo mk4 przez ostatnie 2 lata, do którego nawet nowego focusa nie ma co porównywać. Ford nie wykazał się niczym co można by było pochwalić w tym aucie, a największy minus, to niewiarygodnie ciasne wnętrze oraz FOTELE KTÓRE SĄ TRAGICZNE! Są tak niewygodne, że odechciewa mi się jeździć tym autem,... (Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów)
~IL
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Po przesiadce z mk1 1.8 tddi jestem pod wrażeniem wyciszenia , kombi robi robotę na wyjazdach z rodziną poza miasto, silnik 1.6 jak dla mnie dynamiczny i oszczędny ale preferuję spokojną jazdę. Przestrzeń w środku z przodu jak dla mnie ok chociaż z tyłu szału niema. Jeśli chodzi o widoczność to w/g mnie jest bardo dobrze , miałem okazję jeździć astrą i tam to dopiero była masakra. Skrzynia biegów 6 biegowa bardzo dobra 6 bieg robi robotę na...
~Broda32
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Dzięki zawieszeniu z tyłu z aut o klasę wyżej (D) czyli układ wielowahaczowy, a nie belka skrętna trzyma się drogi jak wójt małej gminy stołka
3,9
~mavsewra
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Kupiłem przy przebiegu 155000, wymiana rozrząd, tarcze klocki tył, oleje i filtry, przy obecnym przebiegu nic się nie dzieje także puki co jestem zadowolony. Spalanie trasa 60 - 110 km/h 4.5 miasto 6. Silnik daje radę w codziennym użytkowaniu ale nie ma co oczekiwać po nim sportowych emocji. Do wyprzedzania wystarczający. Miejsca w środku niezbyt dużo ale to kompakt, nie ma co narzekać.
4,9
~Paweł
Super zadowolenie
4,2
~Wojtek
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Wady to słabe zawracanie oraz 115 km to trochę mało za to niesamowicie oszczędny. POLECAM
~Karol
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Ponadprzeciętny układ kierowniczy i zawieszenie, bardzo dobre fotele oraz mała średnica zawracania, to cechy które wyróżniają auto na tle innych. Do tego ten silnik...
Ford Focus III Kombi