Samochód ma silnik 1,6 116 km. Szukałem takiego długo. Byłem zachwycony Grupą Volkswagena - fajnie się jeździ 1,6 tdi, czy Japońskimi samochodami z silnikami 1,4 ; 1,6 ; 1,8 tj. Honda, Toyota, Suzuki. Brałem pod uwagę na 1 miejscu spalanie. 2. miejscu moc auta, pozwalająca na swobodną jazdę i możliwość wyprzedzenia lub ucieczki przed autem z naprzeciwka. 3. Kradzieże aut w Mazowieckim i w Polsce. Mając na uwadze powyższe punkty trafił się FOCUS. Mam 184 cm, autko jest wygodne, fajnie się prowadzi, dobre przyspieszenie i hamulce. Spala 4,5 i 4,7 z klimą 4,9l. Jeżdżę tylko po trasie po drogach pobocznych w przedziale (od 60 do 110 km/h więcej się nie da bo dziury), przez miasto przelatuję. Jeszcze nie udało mi się przekroczyć 5 l. Nie miałem możliwości jazdy maksymalnej na autostradzie, więc się nie wypowiadam.
Fajnie mruczy i jak na tylko 116 KM ma świetne przyspieszenie, wgniata w fotel. Wyprzedzanie nie straszne, na trasie. Świetnie się jedzie.
Leciutko chodzi, bez problemów.
Jestem zachwycony, super się prowadzi. Jest czuły i wrażliwy na skręty, wręcz przyklejony do drogi.
Dobra. W szczególności, gdy siedzi się trochę wyżej. Przy zakrętach, trzeba uważać na słupki, ale to problem wszystkich aut.
Mogło by być lepiej. Ale to wersja starsza bez bajerów. Dla mnie w zupełności wystarczy, bo ma wszystko, co chcę.
Grzeje, chłodzi jestem zadowolony, chociaż klima manualna. Trzeba tylko odpowiednio ustawić.
Mam 184cm . Fotele wygodne. Siedzi się wyżej niż Hondzie CIVIC IX, gdzie się bardzo męczyłem siedząc, bo jest za niska. Z tyłu nie jest źle, wygodnie jak na tę klasę.
Jestem zadowolony.
Zatankowałem i jeżdżę i jeżdżę. SUPER. Tak chciałem.
Mogłyby być trochę tańsze te samochody.
Nie ma
NIe ma