Użytkuję Fokę jako samochód służbowy, jak każdy ma swoje wady i zalety. Do zdecydowanych zalet należy wygląd, największa wada? Chyba wielkość wnętrza i pojemność zbiornika paliwa (52l - 2.0 mają już 60l)
Trzeba się przyzwyczaić do dynamicznej jazdy, bo turbo dziura jest gigantyczna, w trasie z 80km warto redukować do 4 żeby wyprzedzanie miało ręce i nogi, ale gdy już się człowiek wejdzie w symbiozę z samochodem to nie jest to problem
Różnica między 5 a 6 marginalna, przydałoby się lepsze zestrojenie biegów.
Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń.
Jestem wysokim facetem więc na widoczność nie mogę narzekać, czy to do przodu (wcale to wielkie zabudowanie lusterka wstecznego nie przeszkadza!) czy w boki, choć szyby wydają się malutkie, bardzo dobre lusterka wsteczne!
Miejsca to w nim nie ma, kierowca obudowany konsoletą dokumentnie, to samo pasażer, z tyłu na ilość miejsca nikt u mnie nie narzekał, a wracaliśmy w 5 osób z Amsterdamu do Poznania, fotele mogłyby być wygodniejsze i mieć dłuższe siedzisko
Opel nagrzewał mi się zdecydowanie szybciej, leciwa Almera mojego kuzyna nagrzewa się ze 3 razy szybciej, za to sam nadmuch OK
Jaka przestrzeń dla kierowcy? o.O
180km/h i można normalnie rozmawiać przez telefon, chyba nie wymaga dodatkowego komentarza? pomiędzy MK2, a MK3 istna przepaść jakościowa!
ciężko wypowiedzieć mi się, bo samochód jest służbowy i nie zwracam na to uwagi, ale generalnie jest dosyć ekonomiczny (o ile nie jedzie się ~200km/h po autostradzie gdzie konsumuje 11l/100)
ciężko wypowiedzieć mi się, bo samochód jest służbowy, ale w tej cenie chyba Octavia nie ma konkurencji
mi doskwierają zapychające się non stop spryskiwacze szyby
2 lata i żadnych przygód
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW