Ocena kierowcy - Ford Focus III Hatchback 5d

Daniel, 7 lat temu
Silnik 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Rok produkcji 2014
Ford Focus III Hatchback 5d 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : uszczelka pod głowicą
Silnik : wymiana śilnika
jak dla mnie za mało mocy jak toś jedzie 80-100 km/h to już jest problem żeby wyprzedzić, dobrze się prowadzi i czuje auto, i dobrze trzyma się w zakrętach, można je pokonywać z naprawdę dużą prędkością. i to by było na tyle plusów, bardzo głośno w środku na autostradzie, do 120 km/h jest znośno każde 10 km/h więcej robi się coraz głośniej tak, bardzo mało miejsca w środku, ja mam 195 cm i za mną już nikt nie siądzie chyba że bardzo drobna kobieta, metaliczny dźwięk z silnika.
mamy 6 focusów 115 km i 3 95km i w każdym był wymieniany silnik albo uszczelka pod głowicą tragedia i to już przy 90 tyś km w moim jeszcze to nie było robione ale patrząc na kolegów w firmie prawdopodobnie czeka mnie to za 30 tyś km.
jak skrzynia
bardzo dobry
słaby
mało
słabe
przejechałem tym autem już 20 tyś km, wcześniej miałem ten sam tylko 95km i mniej palił, po pierwsze komputer kłamie na średnim spalaniu o 0,3-0,4l/100km, wyniki podaje z komputer do których należy doliczyć min. 0.3l, przy głaskaniu gazu i normalnej jeździe nie udało mi się zejść poniżej 4,7 na autostradzie przy 130 pali +/- 5,0 przy 200 km/h pali 12l (oczywiście sprawdzane na niemieckiej autostradzie) średnio robię na baku robię 500km jak jest sama autostrada jak jest autostrada/poza miastem/trochę w mieście to zrobię 600-700km zależy ile autostrady, najwięcej udało mi się zrobić 900km na baku ale to było takie głaskanie gazu i zamulanie że tak się nie da jeździć.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW [l/100km]

7,4