GENIALNY SAMOCHÓD! Jeżdżenie nim to czysta przyjemność. Posiadam wypasioną wersję titanium z mnóstwem dodatków i wierzcie mi - nie zamieniłbym się nawet na Mondeo LXS!
Genialny silnik. Można nim jeździć oszczędnie jak dieslem ale i poszaleć jak trzylitrową benzyną. Oczywiście wtedy spali odpowiednio więcej.
6 biegów to rewelacja do tego silnika. Precyzyjna i bardzo elastyczna.
Tutaj nic nie trzeba chyba pisać. Dodatkowo posiadam te wszystkie systemy bezpieczeństwa, przeniesienia itd. Przy mega ostrej jeździe kontrolka ESP się nawet nie zapala.
Bez czujników byłoby kiepsko. Do tyłu średnio. Na boki ok. Trochę grube słupki.
Mam najwyższą wersję plus mnóstwo dodatków i od kierownicy w lewą stronę naliczyłem ponad 30 przycisków (w ogóle nie liczę tych na konsoli). Pomimo tego ogromu wszystko jest mega intuicyjne.
przyciski szybkiego chłodzenia i rozmrażania spisują się genialnie. Klima i wentylacja wydajnie. nagrzewa się już po kilku minutach jazdy.
Pierwsze wrażenie jest kiepskie - duża konsola, masywny tunel czyli powinno być mało miejsca. Ale jak dla mnie to jest wręcz idealnie.
Silnika nie słychać nawet przy zdecydowanym łamaniu dozwolonej prędkości na autostradzie. szum wiatru także minimalny.
Zużycie paliwa to bajka! Po 9 tysiącach średnie wyszło mi 6,8 litra na 100 km! To mniej niz w większości diesli.
Można kupić już od 55 tysięcy więc całkiem przyzwoicie
Póki co nic się nie dzieje.
Póki co nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 EcoBoost 150KM 110kW