: Zawieszenie I hamulce to mocne strony focusa.
Kupiłem głównie dla żony do jazdy w korkach po Wrocławiu. Podstawowa wersja a ma wszystko co potrzeba do normalnej jazdy. Plus za podgrzewaną przednią szybę oraz szybkie nagrzewanie. Po faceluftingu poprawione wnętrze i wygluszenie. Przyjemne auto do miasta i podróży. Mniejszy bagażnik niż średnia w klasie. Mógłby mieć krótszą maskę i mniejszy kokpit a więc miejsca na nogi pasażerów z tylu. Rewelacyjne hamulce i dobre prowadzenie. Niskie szumy w trasie i dobre fabryczne audio. Dobra pozaycja dla osoby niskiego wzrostu i wysokich, duzy zakres regulacji. Jestem zadowolony z wyboru i żona lubi to auto na codzień.
1.6 podstawowy i wystarczający do miasta dla żony. Jak trzeba to pojedzie jak się to kręci. Powolna jazda w trasie raczej bez emocji.
Bardzo dobra 5 biegowa skrzynia.
Najlepsze jakie miałem w przednionapedowym aucie. Lepsze było w BMW ale mniejszy komfort.
Słabsza widoczność do tylu to już specyfika obecnych aut.
Jest bardzo dobre wyciszenie jak na kompakta
Jeździ żona tylko po Wrocławiu w korkach więc spalanie w mieście na krótkich odcinkach prawie 10l na 100km. Kilka razy wyjechałem w podróż poza miasto i przy spokojnej jeździe poniżej 6l można osiągnąć ale mniej niż 5.5 jest trudno. Natomiast jazda autostradowa przepisowo to 6.5-6.7. Powyżej 140kmh do 150kmh wyjdzie ok. 7.3. Uważam że na ten silnik to ok bo jest to sprawdzona konstrukcja i nieawaryjna.
Dobrze wydane pieniądze. To na czym mi zależało spełnia wymagania. Bezpieczne nowe auto z ciekawą stylistyką i dobrym prowadzeniem.
Nowe auto nie mam uwag
Brak