Przeniesienie napędu
: Bieg wsteczny wyskakujący "ten typ tak ma"
Układ elektryczny
Auto dosłownie zwykłe. Powłoka lakiernicza słaba,auto duże na zewnątrz w środku strasznie zabudowane straszy tandetnym plastikiem.Kupiłem bo dali dobrą cenę i tylko dlatego.
To najbardziej zamulone 105km jakimi jeździłem, słabszy od 1,6tdci z ogrooomną turbo dziurą.
Niech ford powie klientom dlaczego kable elektryczne tak smakują gryzoniom?
Bieg wsteczny wyskakuje i zgrzyta dla mnie tragedia odpowiedź serwisu "ten typ tak ma" w reklamie nic o tym nie było, jak bym wiedział to bym na pewno nie kupił tego badziewia.
Tu ok jak to w Focusie od pierwszej generacji a jeździłem wszystkimi pewnie i komfortowo.
Minus to jedynie modułowe części zawieszenia ale w tych czasach to norma w nowych konstrukcjach.
Przód ok oprócz przednich słupków w których często "chowają się piesi" szczególnie w zakrętach.
Minus za te ogromne zagłówki ograniczające widoczność przy wyjeździe z miejsc parkingowych.
Szyba tylna tragiczna dla mnie pełni funkcję dekoracyjną jest tak przydatna że mogło by jej nie być.
Tu w miarę znośnie
Tragedia myślałem że będzie lepiej jak w Fieście a tu prawie nie ma różnicy , wysiadając często włączam światła kolanem a mam zaledwie 180cm wzrostu
Tylna kanapa tylko dla dwóch osób rozmiarów Bilbo Baginsa.
Przy dużych prędkościach wiatr szumi tylko fal morza brakuje.
Ceny podzespołów to utopia serwis nic nie posiada na stanie wszystko na zamówienie z niemiec czas oczekiwania nawet do miesiąca.
Części modułowe mają zbyt wysokie ceny ale to jest ich sposób na zarobek.
Plastik z rodem z chin w środku jedyne co jest dobre to układ kierowniczy precyzyjny i zawieszenie reszta nie warta tych pieniędzy.
Wymieniam:
-bieg wsteczny wyskakuje
-smaczne dla gryzoni przewody
-błąd nigdy nie użytego cd wymiana ok miesiąc
-modułowe części układu kierowniczego strasznie drogie
Dla mnie auto przechodzące kontrole jakości powinno przez dwa pierwsze lata latać a o serwisie nawet nie myśleć a tu wyszedł stres i nerwy długie czekanie i fatalna obsługa nie szczera mydląca oczy że ten typ tak ma.
Kto tą skrzynie dopuścił do montażu? Barany
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratec 105KM 77kW