Ocena kierowcy - Ford Focus III Hatchback 5d facelifting
Przebieg:
10 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Ogólnie samochód nie jest zły, posiada swoje plusy, ale rownież i minusy. Jednak w ogólnej ocenie wypada na plus. Miałem okazje przez miesiąc jeździć takim Fordem, przez ten czas pokonaliśmy 4 tys km.
Mały ale wariat. Tak można jednym zdaniem opisać ten silnik. Bardzo dynamiczny, dość elastyczny, trzeba go kręcić na wyższych obrotach dla efektywniejszego przyspieszania, co jest w sumie przyjemne. Potrafi być oszczędny, ale przy dynamicznej jeździe tez potrafi dużo pic. Ciekawe tylko jak taki silnik będzie wyglądać po 200 tys km.
Biegi w ilości 6 sprawują sie poprawnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Z tego focusy słyną. Świetne i przewidywalne prowadzenie, auto reaguje na każdy manewr kierownica bez żadnego zamulania. Trzyma sie drogi jak przyklejony czy to na prost czy na szykanach.
Duże szyby i lusterka plus czujniki sprawiają ze jest bardzo widocznie. Olbrzymi minus za brak ogrzewania lusterek! Myślałem, ze to juz standard w dzisiejszych czasach, jednak w fordzie nie jest.
Wszystko na swoim miejscu i dostępne na wyciagnięcie ręki. Bez zastrzezen
Szybko sie nagrzewa, szyby nie parują. Jest ok.
Miejsca jest stosunkowo sporo, więcej niz w golfie 7, natomiast pozycje za kierownica cieżko znaleźć przez słabo regulowana kierownice. Minus za włącznik świateł, który po prostu uwiera w kolano kierowcy w czasie jazdy.
Swietnie wyciszony, chyba najlepiej w tej klasie.
Nie moj samochód to nie wiem.
Chyba jest ok.
Nic sie nie psuje, ale to nowe auto jest.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 EcoBoost 125KM 92kW