Autem jeździ się przyjemnie. Silnik benzynowy daje komfort ciszy w kabinie. Wadą jest brak oświetlenia tylnej kanapy.
Cichy i dynamiczny. Nie jest demonem oszczędności ale nie pali też jak smok - do przełknięcia jak na tę pojemność.
Skrzynie nie działa idealnie i możnaby oczekiwać więcej. Być może winę ponosi już wiek auta choć przebieg nie jest jeszcze duży.
Na moje mógłby być sztywniejszy.
Z widocznością nie jest najgorzej ale mogłoby być ciut lepiej.
Wszystko tam gdzie trzeba - nie mam zastrzeżeń.
Nagrzewa się dość szybko. Nie jeździłem jeszcze w upały zatem nie wiem jak będzie z klimą.
Miejsca z przodu zdecydowanie wystarczająco. Przy wyższym kierowcy wyższy pasażer z tylu nie będzie czuł się komfortowo, ale taka to klasa auta.
Wyciszenie auta to moim zdaniem jedna z większych zalet tego auta z tym silnikiem. Przyjemność z jazdy.
Autem jeździ żona która nie koniecznie potrafi jeździć ekonomicznie. Po założeniu gazu maksymalnie w mieście spalanie wychodzi 10l. Pozostałe wyniki to tylko przeczucie. Jak ja jeżdżę to nawet poniżej 8l w mieście ale jak ja jeżdżę to nie ma już godzin szczytu, żona natomiast praktycznie tylko w szczycie. osobiście uważam ten wynik za bardzo dobry.
Daję ocenę przeciętną ponieważ kupiłem auto używane i ciężko mi się odnieść do nowego. Na rynku można kupić podobny rocznik za 13 tyś mocno wyeksploatowany jak i 26 tyś zadbany. I moim zdaniem oszczędność nie popłaci.
Na razie brak.
Również szczęśliwie na razie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratec 145KM 107kW