: Ładnie się zbiera i jest ekonomiczny. No ale w sumie to jest disel.
Jestem pozytywnie zaskoczony. Dynamiczny i ładnie się zbiera, ale dopiero od 3 biegu :)
Zastanawiam się po co jest jedynka. Do ruszenia chyba nie bardzo bo jakoś na tym biegu samochód trochę szarpie. Biegi 1 i 2 zdecydowanie za krótkie.
Dobrze trzyma się drogi.
Jestem przyzwyczajony do kombi :)
Przy prędkościach 100 km > słyszę jakieś dźwięki jak wiatr owiewa antenę radia i relingi
Trochę paruje przednia szyba. Pomimo ustawionego nawiewu na szybę
Jak dla 2 osób :)
Trochę silnik daje o sobie znać jak się jedzie na wyższym biegu przy obrotach 1500
Jak na razie po przejechaniu 3000 km w 2 tygodnie nie zauważyłem jakiś usterek. Trochę poci się pedał sprzęgła - w niedługim czasie pewnie czeka mnie wymiana pompy sprzęgła :(. Znalazłem już nawet część w sklepie internetowym znacznie taniej niż w ASO :). Koszt wymiany z zakupem części około 30% ceny wymiany w ASO. Czemu tam jest tak drogo???
Za auto z 2004 roku z udokumentowanym przebiegiem 108 000 km. Regularnie serwisowane z takim wyposażeniem. Cena sporo poniżej 30 tys.
Na razie OK. Pożyjemy zobaczymy ja jakoś do tej pory nie maiłem dobrego zdania o marce Ford. Mam nadzieję, że się to zmieni :)
Na razie brak i oby tak pozostało
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW