Ocena kierowcy - Ford Focus II Kombi

jarpoz, 19 lat temu
Silnik 1.6 Duratorq TDCi DPF 109KM 80kW
Rok produkcji 2005
Ford Focus II Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 109KM 80kW 2005-2011 - Oceń swoje auto
W sumie bardzo fajne auto, ma dobrze skalkulowaną cenę, wersja hatchback trochę nieciekawie wygląda ( gorzej niż I-a wersja ), ale kombi wygląda pięknie. Ma dobrze skalkulowaną cenę w wersjach FX. Piszę o tym aucie dlatego że w przeciągu roku/dwóch lat planuję zmianę samochodu. Tak jak w modelach 1-ej generacji wybierając w ostateczności pomiędzy Octawią-1 i Focusem-1 wybrałem Skodę TDI, to teraz analizując ceny nowych modeli chyba korzystniejszym wyborem jast kombi FORDA. Popatrzę co na Skoda i podejmę decyzję. To są obecnie dwie marki rozsądnie kalkulujące ceny samochoodów z turbodieslami. Jeszcze muszę sprawdzić wersje z 2.0 litrowymi turbodieslami.
Dobry. Podobnie jak moja Octawia 1.9 TDI 110 KM. Ford jest na pewno trochę cichszy. Ale na gorsze ( trochę "pierdzące" ) brzmienie. Prcuje płynniej. Na pewno jes słabszy na wolnych obrotach bez turbiny, ale po przekroczeniu turbodziury - tak samo.
Bardzo dobrze
Bardzo dobrze.
Bardzo dobrze.
Ogólnie dobrze
O.K.
Ogólnie trochę lepiej niż Octavia 1. Z przodu wprawdzie nieco gorzej, ale za to z tyłu napewno lepiej. Deska rozdzielcza wprawdzie całkeim ładnie wyprofilowana ale mam wrażenie że jakoś pomniejsza to auto w porównaniu z Octavią I i II.
W zasadzie dobre, wypadało by napisać że lepsze niż w skodzie TDI 110 km, ale to "pierdzące" brzmienie??? Wolę tdi Volkswagena - naprawdę brzmi fajnie ( mimo że głośniej ).
Nie mogę nic na ten temat powiedzieć. W czasie jazdy nie sprawdzałem. Napisałem tyle ile mówił mi koleega który sprawdzał.
Chyba najlepsza, aktualnhie chyba lepsza niż w przypadku Skody.
Nie wiem.
Nie wiem.