: A to czujnik parkowania nawali, a to cewka zaplonowa niedomaga, a najbardziej draznil mnie cieknacy bagaznik
Duzo na plus i duzo na minus. Sprawy na minus to bardziej kwestia mojego gustu - przede wszystkim nie podoba mi sie wizualnie. Zarowno wewnatrz jak i na zewnatrz. Materialy sa sredniej jakości, pare wkurzajacych rozwiązań jak aux w schowku, brak oswietlenia nad tylna kanapa - szczegolnie drazni przy zapinaniu po ciemku dziecka w foteliku tylem do jazdy. Ale tak ogolnie to dobre auto. Malo awaryjne, czesci tanie, dobrze sie prowadzi i ma wystarczajacy bagaznik dla rodziny 2+1 (przy 2+2 juz troche ciasno). Do przemieszczania z punktu a do b bardzo dobry wybor. Ale jesli oczekujesz frajdy z jazdy, komfortu, super jakosci - to nie jest auto tej klasy. Dobre, ale smutne i nudne
Bezawaryjny, nie bierze duzo oleju - w 17 tys km dolalem lacznie 0,8litra. Szkoda tylko ze ma malo mocy - do miasta jest ok, ale w trasie wychodzi jego slaba moc przy wyprzedzaniu. I duzo pali - 10 litrow w miescie przy pojemności 1.6 to naprawde sporo
Bardzo dobrze sie prowadzi, dobre trzymanie drogi, precyzyjny uklad kierowniczy
Niezle zabezpieczenie przed korozja. W prawie 14 letnim aucie tylko troche rdzy na tylnych nadkolach. Natomiast jest inny szkopuł - nieszczelności na łączeniu blach/pod relingami w okolicach klapy bagażnika - leje sie woda do bagaznika. I to czesta przypadłość tego modelu
Jak na kompakt to nie jest zle, ale limuzyna to to nie jest. Wolalbym jednak cos wiekszego, a wiem ze w innych kompaktach z tych roczników czesto jest znacznie wiecej miejsca na nogi z tylu
No tu jest tragedia. Ciagle slysze swist powietrza jakbym mial drzwi lub okno niedomkniete, a przy 120km/h jest po prostu glosno - i silnik i szum z opon zagluszaja radio i rozmowy
Części na ogol tanie, ale przy wymianie zawiasu z tylu moze jednak zabolec ;)
Mam sporo pierdolek do naprawienia, co strasznie drazni
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratec 100KM 74kW