Generalnie autem jeździ się przyjemnie. Niestety całokształt psuje awaryjność mojego egzemplarza, co raczej nie powinno mieć miejsca w aucie za 70 kzł. Wyjeżdżając z garażu ciągle zastanawiam się czy dzisiaj dojadę do celu, czy nie. Drugi raz Focusa bym nie kupił ze względu na usterkowość. Dziwią mnie tylko testy i opinie w prasie motoryzacyjnej, wychwalające ten wyrób autopodobny pod niebiosa.
Odpowiednio mocny w stosunku do masy samochodu.
Taka sobie, w porównaniu do hondy - nędza. Biegi haczą, szczególnie 2 i 3, czasem wsteczny nie chce wskoczyć.
Bardzo dobry
Do przodu i na boki bardzo dobrze, to tyłu kiepsko - jak w każdym hatchback´u.
Wszystko na miejscu.
Wentylacja i ogrzewanie ok. Z klimy zaczęło śmierdzieć pookoło 5 miesiącach od zakupu. Serwis wyczyścił instalację, po miesiącu zapaszek powrócił.
Jak dla mnie ok, ani mało, ani dużo. W Civicu ´2004 było więcej miejsca.
Diesle są głośne, nawet te z CR.
Spalanie podawane przez producenta można między bajki włożyć. Ale i tak jest ok,
Auto bardzo dobrze wyposażone jak za te pieniądze. Niestety zbyt awaryjne.
Co chwila się coś sypie. W ciągu 7 miesięcy użytkowania serwis widuję średnio 2 razy w miesiącu:
- popękały zaczepy plastików w drzwiach
- skrzypiące niemiłosiernie sprzęgło
- trzeszczące uszczelki dookoła drzwi
- radio fabryczne gubi zapisane stacje
Samochód dwa razy odjechał na lawecie - na komputerze wyświetla się komunikat Systems Engine Fault. Po czym serwis rzekomo niczego nie znajduje. Fabryczne uszkodzenie pasa bezpieczeństwa kierowcy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW