: Doskonałe prowadzenie auta, dobre właściwości trakcyjne
: Ciągłe problemy z klimatyzacją
: stuki w okolicach mechanizmu pasa bezpieczeństwa kierowcy
: Bardzo głośna praca silnika powyżej 90 km/h
Tuż po zakupie auta stwierdziłem bardzo głośną pracę silnika oraz wysoki poziom hałasu dochodzący z pod kół.Ford OMC. nie umożliwił mi dokonania jazdy próbnej bo nie mieli takiego modelu.Gdy zgłosiłem ten problem zaproszono mnie do serwisu i zamontowano matę wygłuszającą pod maską za 200zł.
Ta operacja obniżyła hałas w bardzo małym stopniu.Ponadto wymieniłem opony, ponieważ HANKOOKI założone fabrycznie wyjątkowo huczały nawet przy małej prędkości. Klimatyzacja pracowała poprawnie tylko w pierwszym roku eksploatacji.Od drugiego sezonu mimo zabiegów serwisu nie można schłodzić wnętrza w odczuwalny sposób system pracuje jakby na 50%. Uważam, że auto kupione pod marką Ford nie powinno mieć takich usterek,źle to świadczy o podejściu firmy do klienta a serwis usuwa je w ograniczonym zakresie.Chyba bardzo zastanawiałbym się nad ponownym zakupem tej marki.
Silnik jest mało ekonomiczny podczas jazdy miejskiej spalanie sięga do 12l/100km. Bardzo głośna praca powyżej 90 km/h. W tych warunkach słuchanie radia staje się niemożliwe.Dłuższa podróż staje się męcząca z powodu hałasu.
Przy zimnym silniku włączanie 3 biegu wymaga większej siły.
Bez zastrzeżeń. Doskonałe prowadzenie auta.Świetnie pokonuje zakręty.
Słaba widoczność z tyłu, wskazane zamontowanie czujników parkowania.B
Bez zastrzeżeń.
Wyciszenie a właściwie jego brak stanowi bardzo poważny problem tego auta szczególnie podczas pokonywania dłuższych tras.
Auto dobrze wyposażone w stosunku do ceny zakupu.
stuki podczas jazdy w okolicach mechanizmu pasa bezpieczeństwa kierowcy. Serwis nie poradził sobie z tą usterką podczas przeglądów na gwarancji
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratec Ti-VCT 115KM 85kW