kupiłem autko półtora roku temu.jak miało przejechane 145 tys, teraz ma prawie 170 więc mogę już coś napisać. sama bryła samochodu jak i wnętrze uważam za udane, w środku pomimo lat praktycznie nie widać śladów użytkowania, co jest dużym plusem. jest dosyć przestronne i ogólnie fajnie się prowadzi,(silnik wcale nie jest takim "mułem" za jakiego niektórzy go mają, fanów szybkiej jazdy nie zaspokoi, ale ja jechalem na drugi koniec Polski z żoną, dzieckiem i masą bagaży i te 140 spokojnie się kulaliśmy) ALE... to by było na tyle. Może źle trafiłem, aczkolwiek mam z focusem sporo problemów. nie dość że był pognity z czterech stron, zapaliła się kontrolka z silnika i wymiana sond i katalizatora nie pomogła, to jeszcze po deszczu mam powódź w aucie(nikt nie wie od czego). na dodatek mimo iż staram się jeździć ekonomicznie to pali jak smok, a ostatnio po odpaleniu nie reagował na gaz. oprócz tego zaliczyłem już komplesową wymianę hamulców, amortyzatorów i miliona innych pierdół.nie ma miesiąca żebym nie odwiem
dził mechanika. doprowadzę go do stanu używalności i w końcu się go pozbędę. NIGDY WIĘCEJ FORDA!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Duratec 100KM 74kW