W sumie nie ma co komentować. Auto jest bardzo dobre. Sprawdza się w trasie. Miejsca jest wystarczająco dużo, nawet jak jedzie w aucie 5 osób. Polecam z całego serca.
Nie ma problemów. Jak na swoje 1.4 daje radę. w zależności od paliwa i jazdy albo chodzi cicho, albo jak sieczkarnia, co po dłuższej trasie się normuje. jednak paliwo to podstawa. Należy od czasu do czasu dać 98 (norma to 95) i "przegonić" auto - po takiej trasie przez ok. 3 tygodnie jeździ cicho i spokojnie. I do 120km/h daje radę. 140 km/h w zasięgu możliwości. Więcej jechać nie radzę bo szkoda nerwów, słuchu, i paliwa.
Nawet może działać poprawnie, ale nie wiem jak u innych, ale u mnie wsteczny ma kaprysy jak pogoda w Polsce, raz się wbije bez problemu a innym razem walka jak w MMA. Ale i tak jestem zadowolony.
Jest radość. Może nie jest to BMW czy Mercedes ale auto jedzie sprawnie. Nie kołysze na boki. Głębsze nierówności czuć. Prowadzi się pewnie i można wyczuć jego zachowanie.
Wszystko by było wspaniale, gdyby się człowiek nie patrzył do tyłu. widoczność w miarę dobra, ale tylne słupki mogą przeszkadzać w cofaniu. A i jak się spojrzy w przód to przednie słupki czasami zasłaniają pole widzenia bardziej LP niż PP. Ale się idzie przyzwyczaić.
Wszystko jest na swoim miejscu, choć przycisk ogrzewania tylnej szyby jest w beznadziejnym miejscu. Nie wiem kto go zaprojektował w tym miejscy (trudny dostęp, jeżeli jest wbita 3 lub 5), ale projektant powinien przejść test na inteligencję.
Nie ma co dużo pisać. W zależności od paliwa albo ciepło jest szybciej albo wolniej. Wentylacja też daje radę. Bez problemów.
Wiozłem ludzi i nie było wyraźnych głosów sprzeciwu. Mieści się 5 osób, gdzie średnia wysokości to 180 cm.
Wszystko zależy od opon (czy zimówki czy letnie). Od paliwa (na 98 jeździ lepiej i ciszej niż na 95). Od szybkości (przy ok. 110 km/h zaczyna być głośno w środku).
Gdyby dać średnią, to przez 3 lata wydałem na niego (nie licząc paliwa, oleju, filtrów, opon) ok. 1900 - 2500.
Udane auto.
3x - wymiana żarówek; i tyle usterek. A tak na marginesie: co za idiota zaprojektował reflektor, który trzeba odkręcić, mocować się z plastikowymi zatrzaskami, żeby wymienić żarówkę. Projektant chyba był naćpany, albo pracował dla konkurencji.
Wyciek oleju ze skrzyni biegów (jakiś pierścień uszczelniający poszedł sobie spać po 2 latach mojego użytkowania). A innych poważnych brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 80KM 59kW