: Dynamika jest niesamowita, daje sobię rady z samochodami z większą mocą - do 160 KM
Polecam młodym gniewnym zamiast BMW 2.0 150 KM w benzynie.
nie radzi sobie z focusem na żadnym biegu i zostaje z tyłu! Sprawdzone!
Silnik 2.0 tdci 136HP nie do przebicia,przy skrzyni 6 biegowej daje niesamowite osiągi przy niewielkim spalaniu ok 6,5 l/100 km. Kupiłem 4 letnie auto z pewnego źródła z przebiegiem 183 000. Póki co przejechałem 12 000 i nie zamierzam zamieniać na inne!
w wyposażeniu 6cio biegowej bardzo zrywny i szybki.
Na 6 biegu można śmigać od 120 - 208 km/h (218km/h - Shell V-power)
bardzo dobrze trzyma się drogi (wersja 3D) - koła 17'205' - uwierzcie przetestowane:)
Dla mnie bomba - lubię hatchback bo jest więcej miejsca niż w kombi dla kierowcy i pasażera. Duże szyby boczne pozwalają na prowadzenie pojazdu w wygodnej odległej pozycji od kierownicy (dla wysokich osób)z dobrą widocznością . Lusterka duże - też +
w wersji 3D - bardzo dużo miejsca z przodu i nie wiem czy nie więcej z tyłu jak w kombi! polecam sprawdzić! mam kombi opla vectre i niestety przegrało!
nie sprawdziłem jeszcze - przede mną pierwsza zima z Focusem. Wentylacja w sezonie letnim przez szyberdach.
Super! w wersji 3D może komuś przeszkadzać wysiadanie z tyłu ale jeżeli ktoś często jeździ w trasy sam to tylko Hatchback!! nie wozić bez potrzeby powietrza ze sobą!
Cicha praca silnika. Obecnie mam problemy z tylnym łożskiem więc jeżeli radio nie chodzi to troszkę słychać, ale to z mojej winy.
Zużycie paliwa niskie! Polecam wszystkim tankować dobre sprawdzone paliwo, testowałem wszystkie z dodatkami i shell v-power naprawde daje kopa, 10 km/h wiecej przy predkości maxymalnej! słyszałem że te 2.0 mają wrażliwe wtryski, więc od sąsiada z pod garażu ropy nie polecam.Części tanie
Jestem bardzo zadowolony! a kilkoma samochodami już jeździłem wcześniej.
Na razie po przejechanych osobiście 12 000 brak! autko ma 195 000 przejechane od nowości.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Duratorq TDCi 136KM 100kW