Mimo wszystko autkiem jeździ sie dobrze - o ile aktualnie jeździ. na pocieszenie: z doświadczenia wiem że lancia to autko w którym kto tylko siadzie to się zakocha a psuje sie znacznie częściej i kosztuje więcej :))))
Niby disel ale sprawny jak benzynka- chce sie nim jeździć o ile wlaśnie sie nie rozregulował lub ( i ) nie popsuł ;( Silniczek żwawy, cichy i oszczędny ale oprogramowanie testowane jest na użytkownikach - co rusz wymaga wgrania nowego softu bo wykrywane sa w nim kolejne usterki. Po przejechaniu 60.000 km i spedzeniu łącznie ca 5 miesiecy na serwisie mam od prawie 20000 km spokoj- moze to koniec awarii niemowlecego wieku???? Oby
Z tego co czytam miałem szczęście- moja jest na bdb
Dobry na idealne drogi, włoskie suche autostrady- gorzej u nas a na podłużnych rynnach beznadziejnie- 2x samochodzik uciekł z toru jazdy nieomal doprowadzajac do czołowego ;( Tej wady zaden serwis przez trzy lata ni zdjagnozować ni poprawić nie potrafi. na rynnach autko yje swoim życiem. Drogi czytaczu- to jest moje... pietnaste autko i wiem co mówie- ten samochodzik na rynnach pływa !!!!
Jak to w wanach tyle do tyłu niezbyt ciekawie i za słupkiem potrafi sie pieszy schować !!!
Bez zastrzeżeń
Niby dobrze. ale jak temp -20 pod kolami lód a na liczniku 50/h to niestety paluszki na kierownicy sztywnieja- te samochodziki powinny miec seryjne webasto i dodatkowe nagrzewnice silnika
nie jest to wprawdzie Explorer ale OK tyle tylko ze rodzaj materiału na fotelach BEZNADZIEJNY Plamy co rusz na nich sie pojawiaja - same wychodza od potu pasażera - jakieś dziwne to to
Do 120-130 ok ale jak bardziej autko pogonic- a potrafi i 200 - to zbyt duży szum powietrza. silnik dobrze wyciszony,
Przyzwoite i proporcjonalne do cięzkosci nogi i stanu emocjonalnego :) Jak sie postarasz to da rade zejść ponizej 4 ale tak średnio to ca 7
Wszystko co wcześniej ma wpływ na ocenę- to autko przechodzi testy na odbiorcach zamiast w hamowniach fabryki
Pierwsze 1o.000 bajka kolejne 50.000 km = zły sen o nowym samochodzie.
Kolejne 20.000 km- znośnie
Jak wyżej- Wymienione za gwarancji zostały; amortyzatory wraz z gniazdami, tarcze hamulcowe i zaciski, kolumna kierownicza, przewody prądowe, cos tam w tylnej wycieraczce, opony- niestety nie miałem juz siły walczyć z Fordem- wymieniłem na własny rachunek, panel sterujacy klimy, mechanizm podlokietnika, soft silnika- wiele razy, przekładnia kierownicza, półośka i jakies tam jeszcze drobiazgi :)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 136KM 100kW