super silnik (osiągi i spalanie) diesla, miejsca w środku jak w salonie, prowadzi się jak po szynach, mógłby być trochę cichszy, jak cDi w MegiII, na tle podobnych wychodzi tanio w eksploatacji, no i wyglada ponadczasowo jak choćby P 206.
na zimno głośny i telepiący jak barka, po rozgrzaniu spoko, turbodziura 1000-1300 obr/min
precyzyjna, nic nie trzeba celować, 1-2 marnie wchodziła mi "5"
bardziej rulez być nie mógł, to istna drezyna
do przodu wporzo, do tyłu wystarczająco, choć czasem ta idąca do góry linia tylnych okien przeszkadza
wszystko pod ręką, ale popielniczka koło radia zbędna i w dodatku na wolnych obrotach lubi brzeczęć
klima chodzi spoko, grzanie (ponoć to taka uroda diesla) powoli sie rozpedza
jak ktoś jest taki duży jak ja albo R.Hammond z TopGear to ma full miejsca i w uno
o dziwo mogłoby być lepiej, ale jak się silnik już nagrzeje , to diesel przestaje hałasować jak w u-bott´cie
za rzadko tankuję (+/- raz na 1000 km) więc ciągle mam średnie spalanie ~5,2 jestem 2 właścicielem i na razie naprawiałem tylko 2 wtryskiwacze po 1 właścicielu po oleju opałowym, za co "bardzo dziękuję" poprzedniemu uzytkownikowi (w sumie 3000) poza tym zero problemu
nowe trochę drogie, niewiele używany jak mój względnie tani a wyposażenie super, ma to co podobne o kilka-kilkanaście tyś droższe
trzeszczenie z deski, zwłaszcza jak diesel jest zimny i jedzie na niskich obrotach
na razie za krótko jeżdżę (~3000 km) ale poza wspomnianą naprawą nic się nie dzieje