Ocena kierowcy - Ford Focus I Sedan

Silnik 1.8 TDCi 101KM 74kW
Rok produkcji 2003
Ford Focus I Sedan 1.8 TDCi 101KM 74kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : bawiąc się w eco driving na trasie z Łomży do Krakowa ok 500 km wskazanie komputera 4.2 z obliczeń dystansu do stanu baku wyszło 0.2 więcej czyli 4.4 więc jak na 4 pasażerów i trase nie najlepsza na taka zabawę wynik myślę fenomenalny. Przy szybkiej jeździe Szczecin Kraków ze średnią 125km/h niecałe 6l tez oki. auto jednak najczęściej jest eksploatowane w małym mieście przy trasach do 15 km dziennie i tam w zimie spalanie dochodzi do 7.3- 7.5 a w lecie nie przekracza 6.5 oczywiście z klima.Nie kupił bym go tylko dla tego ze nie kupuje nigdy tego samego auta dwa razy.bo mi się nudzą.
Karoseria : korozja.jak sie pojawi malujesz doły drzwi raz na 2-3 lata
Silnik : dwu masa
dałbym 4.5 auto wygodne.bardzo dobre zawieszenie.wielki bagażnik ale szkoda ze to sedan .jedynymi minusami jak dla mnie jest korozje dolnych partii drzwi oraz kiepskie samopoczucie pasażerów szczególnie tylnych siedzeń przy dłuższych trasach(prawie wszystkich mdli lekko ale mdli nikt nie wie dlaczego) miałem takie coś tez w skoda octavia 1.9 2004
i ponownie 4.5 do niedawna dał bym 5 ale podczas wakacji jechałem przez Grossglockner i tam był stanowczo za słaby.
koło dwu masowe wraz ze sprzęgłem i dociskiem wraz z robociznom niewiele ponad 2000.było kilka mini awarii ale żadna nie była zbyt kosztowna ani wykluczająca auto z jazdy.auto idealne na trasy pali mega mało
było by 5 ale ta dwu masa

On - zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 101KM 74kW [l/100km]