Dobrze się prezentuje na drodzę, ekonomiczny, dynamiczny, 'mały sprytny' ale pomiestny samochodzik za przystępną cenę.
Posiadam trochę zmodyfikowany silnik a mianowicie chodzi tu o Chip Tuning. Ma teraz 130KM i prawdę mówiąc nie spodziewałem się takiego efektu. Spisuję się rewelacyjnie, ma 'kopa' od najniższych obrotów aż pod czerwoną kreskę. Jest to mój pierwszy diesel i odkąd tylko pamiętam byłem jego ogromnym przeciwnikiem ... aż do momentu kiedy go kupiłem.
Fajne, krótkie przełożenia...cenie to w aucie.
Całkiem niezły, przyzwoicie trzyma się zakrętów ale porównując z poprzednikiem (Opel Omega B) to już tak kolorowo nie jest. Ale jak na FORDA to jest Dobrze.
Dobra widoczność z przodu, jeżeli chodzi o tylną szybę to nie jest ona zbyt duża, co skutkuje niezbyt dobrą widocznością. Lusterka boczne jak i wsteczne mogły być nieco większe.
Wszystko jest pod ręką, nie ma się do czego przyczepić.
Wentylacja jak i ogrzewanie są naprawdę na wysokim poziomie. Po włączeniu klimatyzacji na efekt wystarczy poczekać chwilkę. Natomiast zimą podgrzewanie przedniej szyby również jest genialnym rozwiązaniem i co najważniejsze jest bardzo przydatne.
hmmm... zacznę od przestrzeni kierowcy i pasażera obok. Jest wystarczająco dużo miejsca nawet dla wysokich osób ale nie dla osób które lubią jeździć w pozycji 'leżącej' (ja akurat do takich osób należę i po przejściu z Omegi tego miejsca troche mi brakuje)
Pasażerowie siedzący na tylnej kanapie nie mają zbyt dużego pola do popisu. Miejsca wystarcza dla dwóch przeciętnych, dorosłych facetów o bardziej smukłej sylwetce lub poprostu dla dzieci.
Krótko mówiąc: DOBRE .
Bardzo ekonomiczny samochodzik.
Jak na auto z tego roku to wydaje mi się, że cena jest bardzo atrakcyjna .
Jak narazie nie miałem z autem żadnych problemów, więc nie mam się co w tej kwestii wypowiadać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 101KM 74kW