: zamki, boczna szyba, przełązcniki
: Układ paliwowy
: cewka zapłonowa
Jeśli chodzi o całokształt wystawiłem ocenę przeciętnie 3*. Dlaczego? Mnóstwo pierdołowatych awarii w stylu niedziałającego mechanizmu prawej szyby przedniej po wymianie aku, problemy z niektórymi przełącznikami, wariujący centralny zamek.
Jak na 100KM silnik zapewnia całkiem niezłą dynamike i kulture pracy. Nie mam tutaj większych zastrzeżeń, tylko spalanie mogłoby być niższe. W cyklu miejskim często jest to ok. 10-11l/100km
Skrzynia chodzi bez wiekszych oporów, zdarzają się jednak problemy z wyskakiwaniem biegów przy okazji zgrzytając. Nie wiem skąd ten problem, ale wyczytałem po forach, że w tym modelu to sie zdarzało.
Jak na 14- letnie auto to bardzo dobrze trzyma się drogi nawet przy dużym obciążeniu samochodu poprawnie reaguje na ruchy kierownicą. auto jest też stabilne przy większych prędkościach 160 km/h i wyżej.
Jak to sedan. Widoczność do tyłu przez brak tylnej wycieraczki jest troche ograniczona. Do przodu i na boki bez zastrzeżeń. Lusterka równiez zapewniaja dobrą widoczność
Tragedii nie ma. Bagażnik jest spory i na teleskopach, więc nie ogranicza miejsca. Otwór załadunkowy jest na tyle duży, że spokojnie mozna włożyć przez niego dużą walizke, albo kolumne. Na duży minus za duże uchwyty na napoje, z których wszystko wypada.
Nawiew na szyby przeciętny, a we wnętrzu szybko robi się parno.
Trochę ciasno z tyłu, a siedzenia z przodu mogłyby być bardziej komfortowe i zapewniać lepsze trzymanie boczne.
Dopiero przy wyższych prędkościach w aucie wyraźnie szumi, ale to typowe dla prawie każdego auta
Jak na auto z taką pojemnością 1.6 i mocą 100 KM mogłoby spalać stanowczo mniej paliwa. 10-11l w mieście to w porównaniu do konkurencji spory wynik.
Generalnie nie jest źle, ale upierdliwość usterek troche zaniża tą ocene.
Jw. co chwile wystepują jakieś usterki głównie związane z elektroniką. Potrafi to doprowadzić do szewskiej pasji.
Cewka, układ paliwowy, elektronika. Główne wady tego modelu. Silnik ten nie znosi jazdy na rezerwie i szlag trafia pompe paliwa.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW