Ogolnie to dobre auto, z swietnym zawieszeniem ale troche slabym silnikiem, auto sie nie psuje wiec jest to spory plus. Nie polecam silnika 1.8 bo nie ma lepszych osiagow a pali wiecej niz 1.6, 1.4 z kolei to wogole nie przyspiesza,wiec 1.6 16v jest optymalnym rozwiazaniem dla osob ktore jezdza w miare spokojnie. Dla szukajacych wrazen polecam 2.0 TURBO RS lub troche tanszego 2.0 ST170. Jezeli mialbym kupic focusa jeszcze raz to wlasnie z jednym z wyzej wymienionych silnikow.
Silnik cichy, elastyczność bardzo slaba, moc umiarkowana 100 koni rozpedza go do setki w okolo 10.5 sekundy, przy wyprzedzaniu czesto musze redukowac na 3 bieg zeby bezpiecznie wyprzedzac.
1.6 16v ZETEC budzi sie po 3000 obrotow, bardzo dobry moment obrotowy
jest niezle, jedyny problem to ze czasem mozna wrzucic 1 zamiast 3 a to moze byc niebezpieczne, synchronizator dopiero dziala przy wyzszej predkosci, skrzynia troche luzno chodzi
Fenomenalny uklad jezdny, lyka trudne zakrety, swietnie trzyma sie drogi przydaly by sie lepsze fotele bo trzymanie boczne jest kiepskie, ale na zakretach bije hondy civic type R 98,(wiem bo raz sie scigalem po kretej drodze)
Swietna widocznosc dokola dzieki duzym szybom
latwy w obsłudze,
szybko sie nagrzewa, nie mam klimy ale chlodzi dosc dobrze
Dla kierowcy i pasazera super, nie wiem jak z tylu, mam 195 cm wzrostu wiec z tylu pewnie nie jest za wygodnie jak prowadze ale pasazerowie nie narzekali jak narazie
uwazam ze na ta klase auta jest dobrze
pali normalnie jak na 1.6, 8-10 litrow zalezy od jazdy, przeglad kosztowal mnie okolo 800zl, jeszcze nic nie naprawialem
Rozczarowalo mnie wyposazenie auta, mam model GHIA z 2000 roku a nie ma ABS-u ani komputera pokladowego, dla mnie to jest dramat dla samochodu z tego rocznika w specifikacji GHIA wiec polecam najpierw dobrze sprawdzic czy jest abs przed kupnem.
-brak usterek-
-brak useterek-