Najlepsze auto jakim jeździłem a jeździłem wieloma (4 lata pracy w wypożyczalni samochodów) Bezpieczne, dynamiczne, tanie w eksploatacji z fantastycznym zawieszeniem, pojemne i praktyczne. Czego chcieć więcej od samochodu...
Silnik jest niesamowicie żwawy. Jak na diesla bezczelnie i wulgarnie ciągnie równo do przeszło 4 tys. obr/min. Ten klekot może naprawdę dać trochę frajdy z jazdy. Mógł by być trochę bardziej elastyczny.
Skrzynia pracuje dobrze choć pierwsze 3 biegi za długie. Łatwo go zdusić.
Rakieta kombi. Samochód przykleja się do drogi. Uwielbia ciasne zakręty. Prowadzi się fenomenalnie z zachowaniem przyzwoitego konfortu.
Jak to w kombi. Widać wszystko dookoła. żona marudzi że nie widzi maski ale cóż... traktor to nie jest.
Wszystko na swoim miejscu i pod ręką. Samochód logiczny i intuicyjny. m
No tu minus z którym w dieslu niestety trzeba się liczyć. Na ciepełko trzeba chwile poczekać. Koło 0 ciepło leci po 6-8 km. przy -10, -15 nawet 15-20km. Generalnie przy zimowym dojeździe do pracy ciepło się w momencie kiedy trzeba z auta wysiadać i jeszcze bardziej demobilizuje chęć wejścia do biura :/
Po mimo niewielkich rozmiarów miejsca jest dość. Można jechać na drugi koniec polski w 4 dorosłe osoby całkiem komfortowo. Do tego każdy może zabrać coś więcej niż bagaż podręczny.
Każdy kto wsiada pierwszy raz do tego samochodu pyta ze zdziwieniem: \"To na pewno jest diesel?\"
Pali rozsądnie. Można śmiało zejść poniżej 6 l/100... ale poco. Przy dynamicznej jeździe z odrobiną frajdy (bez wygłupów) pali 6,3. Ceny części, napraw wyjątkowo niskie.
Samochód świetnie wykonany a dodatkowo za przyzwoite pieniądze. po tym samochodzie ani myślę patrzeć na VW czy inne wioskowe auta.
Po 9 latach i 220 000 przejechanych km tylko same pierdolety wynikające ze zużycia. Podnośnik szyby pasażera, silniczek dmuchawy wentylatora, 1 żaróweczka w desce rozdzielczej. Na moje 2 lata i 40 tys km z tym samochodem tyle.
Zrobiłem z nim 40k km i ani raz mnie nie zawiódł. Dbać na bieżąco, Słuchać samochodu i można jeździć do znudzenia.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 101KM 74kW