puste autko zbiera sie całkiem przyzwoicie jak na mase kombi. Jednak po obciążeniu już nie jest tak pięknie..no ale po 1,6 nie można sie spodziewać cudów.
na samym początku troche opornie wchodziła jedynka, teraz wszystko dobrze. prowadziłem już kilka aut i ze skrzyni focusa jestem zadowolony
świetne zawieszenie. kilka razy nie zawiodło w krytycznych sytuacjach
do tyłu, jak to w kombi z kratą, do przodu na dłuższych łukach przeszkadzają słupki- w innych autach tego nie zauważyłem
wszystko pod ręką, choć przydałoby sie pare dodatkowych schowków czy podłokietnik
klimatyzacja automatyczna sprawuje sie świetnie- po kilku minutach czasie w samochodzie może być aż za zimno. zimą rónież wszystko w porządku. przy pełnej mocy dmuchawy jest ona bardzo głośna, ale tą chwile da sie wytrzymać
oceniam tylko przestrzeń w bagażniku i miejsce kierowcy (z innej perspektywy nawet nie sprawdzałem :) )- bardzo wygodnie sie jeździ i z bagażami nie ma żadnych problemów. pasażerowie nie narzekali :)
130-150 km/h a we wnętrzu całkiem cicho
zimą w mieście ok 9,5/100km,
latem, maksymalnie oszczędnie, z wył. klimą można zejść minimalnie poniżej 6l/100 na trasie.
średnio w cyklu mieszanym troche ponad 7, jeżdżąc spokojnie
w grudniu 2003 nie było żadnego rozsądnego konkurenta cenowego, nigdzie poniżej 60 tys nie znalazłem kombiaka z takim wyposażeniem (x100).
Peugeoty 307 kombi za tą cene nie miały nawet klimatyzacji ręcznej...
Konstrukcja leciwa ale bardzo udana a polityka cenowa, w porównaniu z konkurencją, rozsądna
w praktycznie nowym aucie odczepił sie kawałek listwy plastikowej pod sufitem a klimatyzacja wymagałe dezynfekcji bo przy mocnym chłodzeniu śmierdziała. Poza tym odkleiła sie obudowa filtra pod przednią szyba i przy myciu troche wody dostawało sie na dywanik pasażera. serwis załatwił wszystko skutecznie, choć chyba dało sie szybciej.
Auto ma dopiero 6000 km przebiegu więc nie ma co mówić o niezawodności ale nigdy nie odmówił współpracy, zapala i jedzie. oby tak chciał jak najdłużej
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 101KM 74kW