: silnik, zawieszenie i układ kierowniczy to największe atuty tego auta
ogólnie auto dla małęj rodziny które daje przyjemność z jazdy
Silnik naprawdę ochoczo przyśpiesza, jest cichutki dobrze wygłuszony, miałem corolle z 2001 1,4 vvti moc praktycznie ta sama ale silnik corolki gorzej się zbierał i był głośniejszy, Silnik forda ok i bardzo elastyczny - na 5 biegu przyśpiesza z 60-70 km/h, nie dusi się - duży plus
naprawdę ok zero haczeń krótki precyzyjny skok
tu się ford popisał- jezdziłem wieloma autami i focus ma 5+ w tej kwesti, wybierasz centymetry w drodze którymi chcesz jechać, poczucie totalnego panowania nad autem, układ bardzo bezpośredni- jedynie passat mi w tej kwestii podobnie się spisywał
bez komentarza, ślimaki niech się okleją lusterkami wokół auta to będzie widać każdy detal
wszystko pod ręką
tu minus, szyby parują niemiłosiernie ogrzewanie chodzi non stop
przyzwoicie z przodu i w miarę z tyłu - mam 185 wzrostu
plusik, silnika prawie nie słychać a przy wyższych prędkościach też nie jest źle- no mercedes czy audi to to nie jest ale jak na tą klasę to ok
można oszczędzać jak ktoś chce - w trasie zejdziemy do 6,5, a miasto przy mojej nodze do 10 l.
21 tys zl za 2004 r., auto serwisowane i kupione w polskim salonie przebieg udokumentowany- no można kupić coś starszego za tą kasę ale miałem juz mazde 99\' - sprowadzona - syf poduszki pod silnik 3x 500 zl i 1x1500 zl - zamiennikow brak, tendencje do rwania pasków rozrządu- zdarzyło się akurat, mialem tez corolle z 2001 i wcale żadna rewelacja pił morze oleju silnikowego i to była norma dla początków silników vvti, a ukłąd kierowniczy i zawieszenie było gorsze niż w focusie
na razie eksploatacyjne pierdołki
jak posmigam z rok to powiem
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 101KM 74kW