Coz... gdyby nie ten problem z rdza to byla by "piatka" a tak daje "cztery" choc i ta ocena troche za wysoka. Poza tym, auto naprawde godne polecenia. Super o ile sie trafi na niezuzyty egzemplarz. Swietny uklad jezdny, podgrzewana przednia szyba - super sprawa! Inna wada to to ze nie jest to zbyt oryginalne auto:-) Mam wrazenie ze co drugi samochod to srebrny focus (ja takiego wlasnie mam)
silnik ok, troche glosny (szczegolnie zaraz po odpaleniu), w koncu to nie najnowszy technologicznie diesel TDDi ale za to do tej chwili bezawaryjny. Ladnie przyspiesza... nie narzekam.
W porzadku. Tylko rano jak auto nierozgrzane w zimie to potrafi haczyc jedynka a i dwojka ciezko wchodzi. Pozniej ok.
Tu sie nie ma co rozpisywac:-) Mocno trzyma sie drogi i tyle.
do przodu moze byc ale do tylu (wersja hatchback) przy cofaniu trzeba uwazac!
na poczatku musialem sie przyzwyczaic do wlaczania - mrugania swiatlami drogowymi. Zdarzalo sie ze zamiast tylko mrugnac wlaczalem je na stale. Inaczej (w porownaniu do wiekszosci marek) takze wlacza sie spryskiwacz przedniej szyby. A tak poza tym wszystko na swoim miejscu
raczej ok, czasem moze paruja szyby ale szybko sobie z tym mozna poradzic (mam klime, a take podgrzewana przednia szybe). Minus: w zimie dluuugo sie nagrzewa - pewnie jak kazdy diesel
kierowca i pasazer siedzacy z przodu nie moga naprawde narzekac!
dla mnie to jedna ze slabszych stron focusa. Nie moge oczekiwac wyciszenia jak w wieszych autach klasy wyzszej niemniej jednak silnik slychac dosyc dobrze (za dobrze!) a w dodatku to diesel to juz w ogole. Odglosy pracy podwozia tez slychac! Mam drugie auto wieksze i tam mimo ze rowniez diesel to w srodku samochodu panuje cisza.
hmmm, na trasie troche ponizej 6l, w miescie raczej na krotkich odcinkach 7,5-8l / 100 bez szalenczej jazdy. Mysle ze moglo by byc troche mniej. W koncu to diesel. A ceny ON takie same juz jak benzyny... Jesli chodzi o naprawy i czesci to nie mam doswiadczenia ale mysle ze nie jest zle bo focus to popularne auto i czesci powinny byc ogolnie dostepne i tanie!
bardzo dobry stosunek jakosc/cena. Zarowno jak sie kupuje nowe auto jak i z drugiej reki. Za stosunkowo niewielkie pieniadze mozna kupic wciaz wygladajace nowoczesnie, malo awaryjne, uzywane auto.
Jestem drugim wlascicielm. Pierwszym byl niemiecki dziadek:-) Jak do tej pory (ODPUKAC!) nie mam sie do czego przyczepiac jesli chodzi o elementy mechaniczne. Na wiosne czeka mnie wymiana lozyska i to narazie tyle co w nim bede musial zrobic.
Nie jezdze tym autem zbyt dlugo bo 7 miesiecy ale wszyskto wydaje sie byc ok jesli chodzi o mechanike. Na slaba ocene wplynal jednak problem....RDZY!!!. To jest SKANDAL zeby 5 letnie auto juz rdzewialo (dolna czesc drzwi)! Wiem ze to jest wada wiekszosci focusow ale to nieczego nie usprawiedliwia!
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDDi 90KM 66kW