Nie żałuję, że kupiłem mimo że nie mam jakiegoś wielkiego porównania, wcześniej jeździłem oplem z 92roku, więc ford jest dla mnie limuzyną. aUtko myślę godne polecenia. Czarne na alu 16\" wygląda nieprzeciętnie
Silnik ciągnie aż miło, turbo dziura tylko jak sie nim próbuje przyśpieszać z poniżej 2000obr. Niejedna benzyna zostaje z tyłu. Zimą ciężko się odpala, tak z 3 podgrzania świec i też nie zawsze łapie na dotyk, troche trzeba go przytrzymać, ale to może wina mojego egzemplarza
Jak jest zimny to wrzucam bieg z ciężkim bólem, może na taki model trafiłem, trzeba to zrobić z siłą, ale tylko pierwszy raz, potem już jest w porządku, mój patent to wruzcic dwójke trójke i już jest rozruszana ;)
dobrze trzyma się drogi, zawieszenie sztywne, w miare dobrze tłumi nasze dziury, dodam że auto na kołach 16\", wspomaganie podczas szybkiej jazdy jest sztywne, tzn trzyma auto na prostej drodze. Wysokość kierownicy regulowana
widoczność jest ok. zależy czym się jeździło wcześniej ;)
przełączniki pod ręką, pilot do radia w kierownicy rewelka, choć drugą ręką równie łatwo się obsluguje. brak jakiegoś większego centralnego schowka np na portfel, chyba że ten pod kierownica, bardzo fajne dwa \"podstawki\" na picie
Szyby parują czasem, jak już naprawdę jedzie kilka osób i nawnoszone jest pełno śniegu który zaczyna parować, auto jak już się nagrzeje to grzeje :) troche mu to zajmuje, bardzo fajnie rozwiązany nawiew bocznych szyb - dmucha z drzwii :). Przednia szyba ogrzewana, zimą pare minut i szyba jest odmrozona. Klimatyzacji jeszcze nie testowałem
kierowca i pasażer mają wystarczającą ilość miejsca. Fotel kierowcy ma regulowaną wysokość więc każdy może dostosować do upodobań. z tyłu jest po prostu OK
wiadomo jest do diesel ale przy 120 raczej słychać szum opon i opór wiatru niż silnik
jak na ten silnik to zużycie paliwa w normie, stosunek mocy do spalania jest moim zdaniem rewelacyjny, auto wg fabryki idzie w 10,5 do setki, spytajcie jakiegos benzynowca z takim osiagiem ile mu pali. Spalanie testowane zimą, być może latem zejde jeszcze niżej ;).
wymiana żarówek w tym samochodzie to jakaś porażka, nie dość że się przepalają to jeszcze trzeba być akrobatą, nic nie widać, trzeba robić wszystko po omacku, jak ktoś nie ma wprawy i cierpliwości to niech od razu lepiej jedzie do kogoś kto to już robił. ja wymieniałem 3h, to nie na moje nerwy.
Zwalił się ostatnio czujnik od temperatury świec żarowych - 50zł, a reszta przede mną ;)
jeszcze nienapotkałem uff
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 115KM 85kW